G4Media.ro

Australia și Noua Zeelandă sunt cele mai bune locuri pentru a supraviețui…

Sursa foto: Pixabay

Australia și Noua Zeelandă sunt cele mai bune locuri pentru a supraviețui apocalipsei nucleare (studiu)

Cercetătorii afirmă că Australia Noua Zeelandă sunt cele mai bune locuri pentru a supraviețui unei ierni nucleare și pentru eventuala reconstruire a unei civilizații umane prăbușite, transmite The Guardian.

Studiul publicat în revista Risk Analysis descrie Australia, Noua Zeelandă, Islanda, Insulele Solomon și Vanuatu ca fiind țările insulare cele mai capabile să producă suficientă hrană pentru populația lor după o „catastrofă abruptă care reduce lumina solară”, cum ar fi un război nuclear, un supervulcan sau o lovitură de asteroid.

Cercetătorii scriu că ar exista „probabil buzunare de supraviețuitori pe întreaga planetă chiar și în cel mai grav” scenariu.

Autorii au comparat 38 de țări insulare în funcție de 13 factori despre care au spus că ar putea prezice succesul ca stare de supraviețuire post-apocaliptică, inclusiv producția de alimente, autosuficiența energetică, producția și efectul dezastrului asupra climei. Australia și Noua Zeelandă – ambele producătoare de produse agricole și situate departe de locurile probabile ale precipitațiilor nucleare din emisfera nordică – au ocupat primele poziții, Australia obținând cele mai bune rezultate generale.

„Rezerva de aprovizionare cu alimente a Australiei este gigantică”, concluzionează studiul, „cu un potențial de a hrăni multe zeci de milioane de oameni în plus”.

Infrastructura relativ bună a Australiei, surplusul energetic vast, securitatea sanitară ridicată și bugetul apărării au contribuit la împingerea acesteia în fruntea clasamentului. Cu toate acestea, Australia a avut un factor major în defavoarea sa: legăturile sale militare relativ strânse cu Regatul Unit și SUA au făcut-o să devină o țintă mai probabilă într-un război nuclear.

În acest domeniu, Noua Zeelandă a prezentat unele avantaje, potrivit autorilor, datorită statutului său de lungă durată de țară fără arme nucleare. Rezistența sa în cazul unei scăderi abrupte a temperaturii globale, provocată de o perioadă de întuneric (peste tot în Noua Zeelandă este relativ aproape de ocean, ceea ce amortizează eventuale scăderi extreme de temperatură) ar fi, de asemenea, de ajutor.

Chiar și în cel mai pesimist scenariu – o reducere cu 61% a recoltelor în timpul unei ierni nucleare prelungite – neozeelandezii ar avea totuși destulă mâncare, a declarat unul dintre autorii studiului, profesorul Nick Wilson de la Universitatea Otago din Wellington. .

În ciuda abundenței de alimente din Noua Zeelandă și a clasamentului său ridicat în ceea ce privește indicatorii de coeziune socială, o oprire a comerțului mondial ar putea precipita colapsul social în mod gradat, a adăugat Wilson.

El se declară însă îngrijorat de o „falsă siguranță” pentru Noua Zeelandă”. Țara nu mai dispune de nicio instalație de rafinare a combustibilului și este intens dependentă de importuri pentru motorina, pesticidele și utilajele necesare pentru a-și susține sectorul agricol dominant.

Alte țări insulare ar fi capabile să producă suficientă hrană într-o astfel de criză, au scris Wilson și coautorul Dr. Matt Boyd, dar probabila prăbușire a industriei și a coeziunii sociale pune sub semnul întrebării capacitatea lor de rezistență. China, Rusia și Statele Unite ar putea înregistra o scădere a producției de alimente de până la 97% în cazul modelelor de iarnă nucleară și ar fi nevoite să se bazeze pe noi tehnologii de producție alimentară.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sigur ca da!! E stiut faptul ,cel mai sigur loc este penitenciarul!!!
    Si nu orice penitenciar, cel de maxima siguranta si daca adaugi izolare…..esti salvat!!!😂
    Mai bine pas!!

  2. cand e iarna nucleara nu mai ai nevoie de tractoare in agricultura. treci la sapa

  3. Depinde de tipul de cataclism. In primul rand trebuie depasita faza initiala. Daca e sa fie cu valuri mari (sute de metri) de la vreun asteroid, Australia nu cred ca se califica.