G4Media.ro

Atacul informatic de la EMA din decembrie: Mai multe e-mailuri interne şi…

Atacul informatic de la EMA din decembrie: Mai multe e-mailuri interne şi confidenţiale privind procesul de evaluare a vaccinurilor anti-COVID-19 au fost publicate pe internet

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că mai multe e-mailuri interne şi confidenţiale privind procesul de evaluare a vaccinurilor anti-COVID-19 au fost publicate neautorizat pe internet luna trecută, după un atac informatic, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Organismul Uniunii Europene pentru evaluarea produselor medicamentoase nu a dat alte detalii, dar a criticat efectele scurgerii de informaţii, susţinând că „o parte din corespondenţă a fost manipulată de infractori înainte de publicare, într-un mod care poate submina încrederea în vaccinuri”.

EMA a arătat însă că nu există motive de îngrijorare privind procedurile sale, în special acum, când creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în Europa necesită aprobarea rapidă a vaccinurilor.

„A existat întotdeauna un consens în întreaga UE de a nu se compromite standardele ridicate de calitate. Autorizaţiile sunt acordate când dovezile arată convingător că beneficiile vaccinării sunt mai mari decât orice riscuri legate de vaccin”, afirmă agenţia.

Încercările de atacuri informatice împotriva organizaţiilor sanitare şi medicale s-au intensificat în timpul pandemiei; hackerii – de la cei susţinuţi de unele state până la infractorii informatici – caută informaţii valoroase.

EMA nu a nominalizat nicio terţă parte afectată de furtul de informaţii, dar Pfizer şi BioNTech au comunicat că atacul respectiv a permis accesarea documentelor lor.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.