G4Media.ro

Atacarea unui baraj este considerată o crimă de război? Da, dacă un…

sursa foto: Captură Twitter

Atacarea unui baraj este considerată o crimă de război? Da, dacă un astfel de atac poate provoca eliberarea de forțe periculoase

Oficialii ucraineni au acuzat forțele rusești de atacarea marelui baraj de la Nova Kahovka, acuzându-le de comiterea unei crime de război.

Sky News a analizat ce spun legile războiului în această privință:

În primul rând, barajele sunt protejate de legile războiului și de Convenția de la Geneva.

Distrugerea barajului Kahovka, sau a unuia asemănător, ar fi considerată o armă de distrugere în masă și o crimă de război fără discriminare.

Articolul 56 din Protocolul adițional I din 1977 prevede:

  • „Lucrările și instalațiile care conțin forțe periculoase, și anume barajele, digurile și centralele nucleare de producere a energiei electrice, nu trebuie să facă obiectul unui atac, chiar dacă aceste obiecte sunt obiective militare, dacă un astfel de atac poate provoca eliberarea de forțe periculoase și, în consecință, pierderi grave în rândul populației civile”.
  • „Alte obiective militare situate la aceste lucrări sau instalații sau în vecinătatea acestora nu vor face obiectul unui atac dacă un astfel de atac poate provoca eliberarea de forțe periculoase din aceste lucrări sau instalații și, în consecință, pierderi grave în rândul populației civile.”

Rusia a negat că se află în spatele exploziei, acuzând în schimb Ucraina pentru distrugerea barajului.

 


 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O întrebare la care trebuie să răspundă RAF SQ 617 DAMBUSTERS…

    • @Dacia…, maica, nu toti imbatranim la fel, Slava Domnului! Nu-l lua in considerare pe al in „vizita”, lasa-l in zeama lui si pe el si pe ai la fel cu ei. Astia „nu se pun” la luat in seama!