G4Media.ro

Asociația Dăruiește Aripi a donat șase tuneluri de decontaminare spitalelor din Constanța

Asociația Dăruiește Aripi a donat șase tuneluri de decontaminare spitalelor din Constanța

Șase tuneluri pentru decontaminare sunt, în aceste zile, donate de Asociația Dăruiește Aripi în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus la Constanța.

Cinci dintre ele au fost instalate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (două la UPU și câte unul la secția Medicală 2, secția Medicală 1, secția de Anestezie și Terapie Intensivă) și unul a fost donat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare.

Dispozitivul a fost conceput la Constanța de o echipă de specialiști, la indicațiile medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean Constanța.

“Multumim foarte mult Asociatiei Daruieste Aripi pentru aceste tuneluri de decontaminare si pentru ca au fost langa noi inca de la inceputul acestei crize. Asociatia ne-a sustinut constant cu echipamente medicale si de protectie in acesta perioada“, a declarat dr. Marius Prazaru, șeful secției ATI.

Tunelurile de decontaminare ajută la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el. Preventia contaminarii se realizeaza prin pulverizarea de substante virucide/bactericide la trecerea prin tunelul de decontaminare, inaintea accesului in spatiul vizat a fi protejat. Functia de pulverizare, declansata de senzorul de miscare la trecerea persoanelor prin tunel permite activarea sistemului fara a fi necesare alte actiuni. Pompa de presiune permite obtinerea unei pulverizari de particule de lichid foarte fine, la o presiune minima, realizand astfel acoperire rapida si uniforma.

“Solicitarile pentru aceste tuneluri au venit din partea personalului medical, care si-a dorit un plus de protectie, in lupta cu acest virus putin cunoscut si atat de periculos. Vrem sa multumim atat companiei AUTO PRIMA SERV pentru sprijinul in achizitionarea celor 6 tuneluri cat si tuturor donatorilor nostri, fara de care nu reuseam atatea, in criza Covid-19 in Romania. Pana la data de 12 aprilie, am obtinut donatii in bani, servicii si bunuri in valoare de 172.796,69 si am reusit, tot pana la acea data, sa donam spitalelor echipamente in valoare de 170.255,39 euro. Mergem mai departe!”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter