G4Media.ro

Armata israeliană anunță că a lovit ținte siriene și iraniene în Siria

Armata israeliană anunță că a lovit ținte siriene și iraniene în Siria

Armata israeliană a anunţat miercuri dimineaţă că a lovit ţinte iraniene şi siriene în Siria ca represalii după ce a găsit explozivi de-a lungul frontierei de facto din nordul Israelului, informează France Presse.

„Ce au făcut Iranul şi Siria: au pus dispozitive explozive improvizate lângă linia Alpha pentru a lovi trupele israeliene. Ce am făcut noi: tocmai am lovit ţinte ale Forţei Quds iraniene şi ale forţelor armate siriene în Siria”, a scris armata pe Twitter.

Forţa Quds este o unitate de elită a Gărzilor Revoluţionare iraniene responsabile pentru operaţiunile externe.

Israelul a declarat că a lovit „instalaţii de depozitare, cartiere generale şi complexe militare”. „Baterii de rachete sol-aer siriene au fost lovite”, a adăugat armata într-un comunicat.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene şi de rachete asupra Siriei de la izbucnirea războiului civil în 2011, vizând forţele iraniene şi libaneze Hezbollah desfăşurate pe teritoriul sirian, precum şi trupele guvernamentale, aminteşte AFP.

Israelul recunoaşte rareori loviturile, dar o face atunci când spune că răspunde la atacuri specifice asupra teritoriului israelian.

Cel puţin trei soldaţi au fost ucişi în Siria în aceste atacuri aeriene efectuate în zori de către Israel, a precizat la rândul său agenţia oficială de presă siriană Sana.

Citând o „sursă militară”, Sana se referă la o „agresiune aeriană” efectuată de „inamicul sionist” împotriva „regiunii de Sud”. „Atacul a ucis trei militari şi a rănit un soldat, provocând pagube materiale”, potrivit Sana.

Sursa precizează că bateriile siriene de apărare antiaeriană au fost activate pentru a contracara loviturile israeliene, vizând „un anumit număr rachete”.

La început, raportând „explozii”, agenţia de presă Sana a indicat că apărarea antiaeriană se confrunta cu „o agresiune israeliană pe cerul regiunii Damasc”.

sursa foto: Twitter\ Israel Defence Forces

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Politica Likud are în centru exterminarea fizică a tuturor arabilor și musulmanilor care se revoltă împotriva comportamentului Israelului în regiune. Caracterul absolut disproporționat al răspunsului, exclusiv militar, la „atacurile” la adresa Israelului nu poate fi înțeles altfel. Israel nu face decât să provoace disperare și, în cele din urmă, agresiune, pe care o suprimă brutal imediat. Și tot așa. E un genocid lent.

  2. As adauga o zicere veche (citat din memorie): „cel mai periculos adversar este omul care nu (mai) are nimic de pierdut”. Conducatorii Israelului arata ca ei nu stiu sau nu le pasa de asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.