G4Media.ro

Armata americană a cerut ajutorul cetăţenilor pentru a găsi un avion de…

Sursa foto: Lockheed Martin

Armata americană a cerut ajutorul cetăţenilor pentru a găsi un avion de luptă F-35 dispărut, după ce pilotul s-a catapultat deasupra statului Carolina de Sud

Armata americană a lansat un apel către cetăţeni pentru a o ajuta să găsească un avion de luptă F-35 dispărut, după ce duminică după-amiază pilotul aeronavei s-a catapultat deasupra statului Carolina de Sud, relatează luni AFP, citată de Agerpres.

Pilotul a supravieţuit, însă armata americană s-a trezit cu o cu totul altă problemă: avionul este imposibil de localizat. Prin urmare, baza aeriană din Charleston, un oraş din sudul Carolinei de Sud, a cerut ajutorul localnicilor pentru găsirea aeronavei.

„Dacă aveţi informaţii care ar putea ajuta echipele noastre de salvare să localizeze avionul F-35, vă rugăm să apelaţi Centrul de operaţiuni de apărare al bazei”, a anunţat baza militară pe reţeaua X (fostă Twitter).

Oficialii bazei aeriene au declarat că au loc operaţiuni de căutare, în coordonare cu autorităţile federale în domeniul aviaţiei, în zona a două lacuri situate la nord de Charleston.

Costul unui avion de luptă F-35, fabricat de Lockheed Martin, se ridică la aproximativ 80 de milioane de dolari (75 de milioane de euro).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Serios? Sau ei nu aveau habar ca avionul are localizare GPS? Când s-a prăbușit avionul, a luat foc și se putea vedea fumul. Chiar dacă a căzut in apa, se putea localiza. Posibil ca localizarea prin GPS sa fie oprita cine știe din ce cauze. Nimic important, neinteresant.

  2. Chaleston este pe malul Oceanului Atlantic , daca nu ma insel..
    S-o fi dus in Atlantida.