G4Media.ro

Arhitectul șef al capitalei, Adrian Bold, a fost repus în funcție de…

Arhitectul șef al capitalei, Adrian Bold, a fost repus în funcție de Gabriela Firea chiar cu o zi înainte ca Nicușor Dan să-și preia mandatul de primar

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, arată că Adrian Bold a fost numit din nou în funcţia de arhitect şef al Capitalei, în baza unei dispoziţii semnate de fostul edil general, Gabriela Firea, pe data de 28 octombrie.

„Aveţi, mai jos, cine a semnat pentru reintegrarea lui Adrian Bold în funcţia de arhitect-şef, pe 28.10.2020, deci cu o zi înainte de a prelua eu mandatul – chiar doamna ex-primar. Problema serioasă este câte acte de acest fel a mai semnat Gabriela Firea şi nu-şi mai aminteşte de ele. O şi mai mare problemă este că Firea nu a întocmit corect actele de demitere, iar instanţa a anulat decizia primarului. Din acest motiv, Primăria este azi obligată la plata unei sume consistente”, a scris edilul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan a ataşat şi dispoziţia din data de 28 octombrie, semnată de Gabriela Firea, conform căreia se ia act de anularea dispoziţiei primarului general nr. 1473/2017, privind încetarea raportului de serviciu în cazul lui Adrian Bold, în aplicarea prevederilor Sentinţei Civile a Tribunalului Bucureşti.

„Începând cu data de 11.11.2019, domnul Bold Adrian se reintegrează în funcţia de arhitect şef (director general), grad II, clasa 81 salarizare, gradaţia 5 în cadrul Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, cu următoarele drepturi salariale: salariul de bază de 16.927 lei, un spor pentru condiţii vătămătoare în cuantum de 2.319 lei şi indemnizaţie de hrană în cuantum de 347″, prevede documentul.

Pe de altă parte, directorul Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, Edmond Niculuşcă, anunţă că a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe probleme legate de consolidări.

„Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureştiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN şi a zeci de colaboratori, experţi şi profesionişti. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineaţă, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilităţii seismice şi, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de munca şi de soluţiile noastre pentru acest oraş. Mă voi dedica Bucureştiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea şi responsabilitatea”, a scris Niculuşcă, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Primarul general, Gabriela Firea, a decis, în octombrie 2017, eliberarea din funcţia de arhitect-şef al Capitalei a lui Adrian Bold, la propunerea comisiei de disciplină, întrunită la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti.

„În urma deliberării, comisia de disciplină a constatat că funcţionarul public se face vinovat potrivit art.77, alin.2 lit. i de ‘refuzul de a îndeplini atribuţiile de serviciu’ şi litera j de ‘încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri’ din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici cu modificările şi completările ulterioare şi propune sancţionarea domnului Adrian Bold cu destituirea din funcţia publică, în conformitate cu art.77, alin (3) lit. e din Legea nr 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare”, se arăta în raportului Comisiei.

Sursa foto: INQUAM Photos\ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Sârmănkur a semnat ca primarul ,nu?Impostoarea cu pretenții(.. și creier deloc!) habar n’are pe ce lume se află (!)după ce a primit un șut electoral în dosul ei ,pupat grețos (!),de toți zombificatii pezedisti în frunte cu Ciolacul ei șef !

 2. „spor pentru condiţii vătămătoare în cuantum de 2.319 lei şi indemnizaţie de hrană în cuantum de 347” – asta trebuie rezolvat urgent prin disparitie.

  Sau sa se lase de meserie daca e atat de periculoasa si il tine la serviciu de nici sa manance n-apuca. Meserie te-am halit, dar n-am scule.

  Ce-i mizeria asta cu ba bonuri de masa, ba spor de printesa … asta e munca pe care o ai de facut, astia sunt banii si gata. Tot felu’ de româneli neimpozabile ca sa creasca veniturile … un furt generalizat pe toate partile.

 3. Sârmănkur a semnat ca primarul ,nu?Impostoarea cu pretenții(.. și creier deloc!) habar n’are pe ce lume se află (!)după ce a primit un șut electoral în dosul ei ,pupat grețos (!),de toți zombificatii pezedisti în frunte cu Ciolacul ei șef !…(G4 dă drumul la comentariu că ‘i pamflet!)

 4. Daca Primaria a suferit pagube din cauza actelor semnate de Firea, atunci trebuie facuta actiune in regres impotriva angajatilor vinovati, adica fostul primar Firea si cei de la biroul de munca si juridic.
  Nicusor ar trebui sa faca lista cu toate pagubele produse de pesedisti si sa le impute sumele risipite. Ca d-aia l-am ales primar.

 5. Audit-Instanta-Puscarie-Recuperarea prejudiciului !!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Ba, da asta tot plângăcios a ramas?Să-i spună cineva că a câștigat alegerile și ca trebuie sa se apuce de muncă.

  • Dupa cum observi, chiar asta incearca sa faca. E aproape imposibil cand esti in faliment, nu mai ai bani disponibili si ai zeci de angajati incompetenti angajati pe pile.
   Bine ar face sa arate in fiecare zi cazuri de genul asta, sa arate publicului cum s-a facut risipa de bani (cu dovezi, nu doar vorbe goale) si cel mai important ar fi sa solicite si recuperarea prejudiciului – degeaba doar vorbeste daca nu ii si recupereaza de la persoanele responsabile – instanta/puscarie/recuperare prejudiciu astea sunt masurile ce trebuie urgent puse in practica, daca vrem sa vedem si ceva rezultate in 2-3 ani pana se misca justitia.