G4Media.ro

Aproape 4.000 de persoane au făcut COVID-19 după prima doză de vaccin…

sursa foto: Pixabay

Aproape 4.000 de persoane au făcut COVID-19 după prima doză de vaccin și peste 400 după rapel

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că 3.969 de persoane au fost testate pozitiv după administrarea primei doze de vaccin, iar 446 de persoane au avut test pozitiv după rapel, relatează Agerpres.

Şeful campaniei de vaccinare a atras atenţia asupra importanţei respectării măsurilor de prevenţie atât înainte, cât şi după vaccinare, „pentru a obţine beneficii maximale”, în condiţiile în care este necesar un interval de timp până la obţinerea de anticorpi.

„După prima doză, în perioada 27 decembrie 2020 – 21 februarie 2021, aproximativ 3.969 de persoane, reprezentând 0,49% din numărul persoanelor vaccinate cu prima doză, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. (…) Mediana timpului scurs de la momentul vaccinării până la momentul la care a fost depistată această infecţie a fost de şapte zile, ceea ce înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titru protector şi, de asemenea, foarte probabil, vorbim de situaţii în care acele persoane erau fie în perioada de incubaţie la momentul vaccinării, fie au fost în faza de infecţie asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării, având în vedere că perioada de incubaţie pentru infecţia cu SARS-CovV-2 este cuprinsă între două şi 14 zile”, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că 95% dintre aceste persoane au fost vaccinate cu serul produs de compania Pfizer-BioNTech, 4,6% – cu vaccinul produs de Moderna şi 0,4% – cu cel de la Oxford – AstraZeneca.

Totodată, 1.052 de persoane dintre cele care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2 după administrarea primei doze s-au prezentat deja pentru efectuarea dozei de rapel. 172 de persoane au efectuat cea de-a doua doză în primele două săptămâni de la momentul vindecării infecţiei, iar restul de 880 de persoane au fost vaccinate după un interval de două săptămâni de la momentul vindecării infecţiei.

Pe de altă parte, 446 de persoane, reprezentând 0,08% din totalul persoanelor vaccinate cu două doze, au avut un test pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în perioada 17 ianuarie – 21 februarie. Toate aceste persoane au fost vaccinate cu serul produs de compania Pfizer-BioNTech, având în vedere că acesta este în momentul de faţă singurul tip de vaccin cu care se face rapel.

„Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze şi până la data confirmării infecţiei a fost de patru zile. Reamintesc faptul că beneficiile vaccinării ating valoarea maximă la cel puţin 7, 10, 14 zile, în funcţie de tipul vaccinului, după administrarea celei de-a doua doze. Iarăşi, accentuez importanţa respectării măsurilor de prevenţie, pentru că altfel putem să avem acel fals sentiment de siguranţă şi să ne expunem în diverse circumstanţe la infecţia cu SARS-CoV-2”, a menţionat el.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. În toate tarile care au vaccinat serios a crescut rata de îmbolnăvire covid. Noroc pe aia care nu au vaccinat. India nu are nici vaccin și nici covid.

    • Ăia care se vaccinează vor toți să moară mai repede, ca să lase pământul moștenire celor ca tine.

    • India produce vaccinul Astra Zeneca la Serum Institute of India, in plus s-a produs imunizare de turma pe cale naturala.

    • Doamna Șoșoacă, iar aberezi :))
      India n-are Covid? Ia verifică. India n-are vaccin? Ia mai verifică. India produce are pe teritoriul său fabrici care fac vaccin pentru Zeneca, de exemplu și fix zilele trecute le-au cerut să țină mai multe doze în țară, că nu le ajung. Dar dumneata, pui de Șoșoacă, nu ai aflat, că nu citești ce mai e prin lume. Vii dpar să dezinformezi. Faci fix ca Șoșoacă: azi a zis că Cehia a ridicat restricțiile și că nu mai are Covid. De fapt, e fix pe dos: a întărit restricțiile.

  2. Intr-o tara unde lipsa de educatie e pe primul loc si prostul satului tine sa fie auzit, este firesc sa asistam la atatea imbolnaviri. Virusul a fost luat drept o gluma, ironizat de oameni imbecili precum Sosoaca care au indemnat la nerespectarea masurilor de preventie. Culmea nu li s-a intamplat nimic lor, dar alti prosti au murit a se vedea cazul cabotinului Stanoevici. In mintea lor cu 2 neuroni se imbolnavesc doar prostii, smecherii pot sa petreaca in grupuri, sa umble fara masca. Dar cand se imbolnavesc toaca banii statului pe asistenta medicala. Am intalnit foarte multi care nu respectau masurile minime de distantare si nu purtau masca asa cum trebuie, pe motiv ca „au facut covid deja” sau sunt vaccinati. Faptul ca au facut COVID sau ca au fost vaccinati nu este o garantie ca nu pot face la loc sau mai rau ca nu-i pot imbolnavi pe altii. Eficenta acestor vaccinuri daca este la 50% reala atunci exista riscul ca 1 din 2 sa nu dezvolte anticorpi si sa fie in continuare o sursa de imprastiere. Opinia mea ca populatia nu este informata corespunzator asupra riscurilor si mai ales a masurilor de preventie. CNA nu amendeaza Cocina TV si Latrina 3 cand au numai reportaje despre incalcarea masurilor de preventie. Cu toate acestea sunt fruntase la luat banii Guvernului pentru a le promova clipurile jenante despre protectie.

    • Atunci de ce dracului se inoculeaza ideea , de catre voi astia vaxxeri inraiti ca ne luam viata inapoi daca ne vaccinam?
      Ipocrizia e mare, va place in restrictii, macar de ar ajuta….Insa degeaba!
      Sa o tinem tot asa, ca doar ne protejam pe noi si pe cei dragi de o mizerie!

  3. Au facut si au contaminat si pe altii🏴