G4Media.ro

Aparat de testare pentru coronavirus în municipiul Carei, cumpărat de agenții economici…

Aparat de testare pentru coronavirus în municipiul Carei, cumpărat de agenții economici privați din zonă

Spitalul Municipal Carei, județul Satu Mare, va avea un aparat de testare pentru coronavirus, cumpărat de agenții economici privați din zonă.

„Realizarea acestei noi linii de laborator va fi posibilă datorită implicării mediului privat din zona municipiului Carei. Agenții economici vor pune la dispoziție aparatura necesară dotării laboratorului care va funcționa respectând procedurile naționale aprobate de Ministerul Sănătății”, a anunțat Primăria Carei pe pagina oficială de Facebook.

Conform sursei citate, autoritățile locale din Carei, reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare, ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și cei ai Spitalului Municipal Carei au avut astăzi o primă întâlnire în cadrul căreia au fost stabiliți pașii care trebuie urmați, astfel încât noua linie de testare să devină funcțională într-un timp cât mai scurt. Detaliile acestei colaborări vor fi clarificate în cursul acestei săptămâni.

În prezent, laboratorul COVID-19 care funcționează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare din data de 8 aprilie 2020 are o capacitate de testare de aproximativ 120 de probe/zi. Montarea noii linii de laborator va dubla capacitatea de testare a probelor recoltate de la pacienții infectați cu SARS-CoV2, precizează sursa citată.

„În acest moment, la nivelul județului Satu Mare evoluția pandemiei este sub control. Am reușit să menținem un nivel scăzut al numărului de cazuri datorită bunei conlucrări dintre autoritățile locale, structurile de suport, populație și mediul privat. Ne dorim să păstrăm acest efort comun”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, citat de municipalitate.

Eugen Kovacs, primarul municipiului Carei: „Această donație bine-venită din partea mediului privat din zona Careiului, reprezintă un ajutor important în lupta cu noul coronavirus, datorită creșterii capacității de testare la nivel județean. Contribuția careienilor la acest proces reprezintă și o garanție a faptului că populația din zona Careiului va avea un acces mai rapid la testările care se realizează în cadrul protocoalelor naționale”.

Sursa foto: Spitalul Municipal Carei

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.