G4Media.ro

Apa minerală, aţa de cusut sau cheresteaua, printre cele mai exportate mărfuri…

Sursa foto: Pixabay

Apa minerală, aţa de cusut sau cheresteaua, printre cele mai exportate mărfuri din Harghita în 2023

Apa minerală, aţa de cusut sau cheresteaua se numără printre cele mai exportate mărfuri din judeţul Harghita în anul 2023, operaţiunile de export fiind mai scăzute decât cele de import, arată bilanţul Biroului Vamal Harghita, făcut public pe site-ul Instituţiei Prefectului, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, în anul 2023 au fost înregistrate 3.378 operaţiuni vamale, din care 2010 au fost operaţiuni de import şi 1368 operaţiuni de export.

Bilanţul Biroului Vamal de Interior Harghita arată că printre cele mai exportate mărfuri din judeţ se numără aţa de cusut şi diferitele fire care au ajuns în Republica Moldova, Algeria, Brazilia, Ucraina, Regatul Unit, Serbia, Tunisia şi Turcia şi apa minerală, exportată în Republica Moldova, Canada, Israel, Kuweit, China, Regatul Unit, Taiwan sau Statele Unite.

De asemenea, cheresteaua a fost exportată în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Sudan iar mobilierul din lemn a ajuns în ţări precum Elveţia, Israel sau Regatul Unit.

Valoarea mărfurilor exportate în cursul anului 2023 a fost de aproape 167 milioane de lei.

În ceea ce priveşte cele 2010 operaţiunile de import, acestea au avut o valoare de circa 261 de milioane lei.

S-au importat diferite fire şi aţă de cusut din China, Vietnam, India, Indonezia sau Maroc, autoturisme, autoutilitare, motociclete, maşini agricole şi diferite articole de mobilier din Elveţia, Norvegia sau Regatul Unit, dar şi cărbune din lemn şi cherestea răşinoase din Egipt, Nigeria, Ucraina.

În judeţ au ajuns şi radiatoare şi vitrine frigorifice din Turcia, dar şi aparate electronice, articole din uz casnic, articole de îmbrăcăminte şi articole de ornament din China.

Referitor la activităţile vamale la oficiile poştale, s-au primit 205 colete şi au fost expediate 444, valoarea sumelor încasate fiind de circa 33.000 lei, se mai arată în bilanţul Biroului Vamal Harghita. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...