G4Media.ro

Antony Blinken cere ”o pace durabilă” între Armenia şi Azerbaidjan/ Secretarul de…

Sursa Foto: Facebook/ Nikol Pashinyan

Antony Blinken cere ”o pace durabilă” între Armenia şi Azerbaidjan/ Secretarul de stat american s-a întâlnit cu cei doi miniștri de externe care s-ar fi arătat dispuși să facă pace

Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut luni o pace durabilă între Armenia şi Azerbaidjan şi s-a declarat încurajat de absenţa luptelor în ultimele zile, după o escaladare a violenţelor care ameninţa un proces de pace fragil între cele două ţări din Caucaz, informează AFP.

„Suntem încurajaţi de faptul că luptele au încetat şi că nu au avut loc acte militare în ultimele zile”, a declarat şeful diplomaţiei americane în momentul în care i-a primit, la cererea sa şi pentru prima dată, pe omologul armean Ararat Mirzoian şi pe cel azer, Jeihun Bairamov.

Antony Blinken a spus că a discutat cu cei doi miniştri de externe, care s-au arătat dispuşi „să facă pace”.

„Există o cale către o pace durabilă care va rezolva disputele”, a spus el, pledând pentru o „diplomaţie activă”, „cea mai bună soluţie pentru toată lumea”.

Întâlnirea a avut loc într-un hotel din New York, în marja Adunării Generale a ONU. La sosire, şeful diplomaţiei azere a declarat că este „deschis pentru discuţii”.”Trebuie să lucrăm cu toţii pentru o pace durabilă”, a spus el. A denunţat, în acelaşi timp,”anumite provocări armene”.

Ciocnirile recente sunt cele mai intense după războiul din 2020 pentru controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah, soldat cu peste 6.500 de morţi şi care a determinat Erevanul să cedeze teritorii Azerbaidjanului.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. De remarcat ca Rusia are o influenta tot mai mica in spatiul ex-sovietic, poate chiar spatiul rusesc intern. Asta pentru mancatorii de ruble, ce propovaduiau un mileniu de influenta rusa pe batranul continent….

  2. Pe teritoriile astea disputate poate ar trebui ca ONU sa supervizeze administrarea lor pentru o perioada stabilita de timp de comun acord cu partile aflate in conflict, administrare care sa aplaneze in timp conflictele sociale si resursele disputate.