G4Media.ro

Amenzi de 60.000 de lei, date de Protecţia Consumatorilor la Kaufland Timişoara…

sursa foto: Pixabay.com

Amenzi de 60.000 de lei, date de Protecţia Consumatorilor la Kaufland Timişoara / Au fost retrase de la vânzare produse alimentare ţinute la temperaturi neconforme/ S-a dispus oprirea temporară a activităţii tonetei alimentare din parcare

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Timiş au dat amenzi de 60.000 de lei în urma unui control făcut la magazinul Kaufland din Timişoara, fiind găsite nereguli legate de preţul produselor prezentate ca fiind oferte de Black Friday. De asemenea, s-au găsit nereguli privind depozitarea unor alimente, acestea fiind retrase de la vânzare, şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii la toneta alimentară din parcarea magazinului, anunță News.ro.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a controlat, vineri, ofertele speciale de produse alimentare şi nealimentare de la magazinul Kaufland Timişoara, promovate în revista proprie, precum şi zona de alimentaţie publică.

Astfel, au fost constatate mai multe abateri: la 18 din cele 28 de produse alimentare şi nealimentare, prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, controlate, s-a stabilit că, în magazinul timişorean, se comercializau la acelaşi preţ ca înaintea perioadei de campanie.

De asemenea, la toneta de alimentaţie publică plasată în parcare, în vecinătatea întrării in magazinul Kaufland Timişoara, s-au constatat: utilizarea unui cuptor necurăţat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse şi cu depuneri în strat gros de grăsime arsă, utilizarea unor grătare electrice necurăţate, neigienizate, prezenţa unor ventilatoare, în spaţiul de frig, necurăţate şi neigienizate.

În două vitrine de frig şi una caldă, de la Kaufland, în care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

Ca urmare, CJPC Timiş a dat amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greşit de temperatură din vitrine şi oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentaţie publică de la Kaufland Timişoara.

sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Fie vorba intre noi, mi se pare o sumă gigantică raportată la nereguli.
  Si raportată la amenzile date de CNA latrinei 3: 5000, 3000, 10.000.
  Si la Latrine ilegalitatea (dezinformarea) este scopul existenței lor, ăștia pot greși un preț, da, acolo unde se coace pâinea tăvile sunt înnegrite si cu coajă de pâine pe ele, dar activitatea lor este fundamental corectă, nu lucrează cu scopul de a tine tăvile nelucioase.
  Iar Latrinele intoxică mintea întregii țări, nu doar a zonei deservite de un magazin.

  • Daca citesti legea pe care o aplica intelegi ca amenzile alea sunt asa ca sa fie (sunt platite la jumatate din minim, vezi comment de mai jos).

   Întrebarea e de ce nu colaboreaza ANPC cu alte institutii ale statului?
   De exemplu: daca gaseste un frigider ruginit si are „decat” 2 ani… se duce in Control la Producatorul de tabla de frigider?
   Sau la masina… daca iti rugineste tabla.. cine te ajuta? ANPC? sau rezolvi la ITP… sau consumabile auto de proasta calitate… cine le verifica ca sunt pe bune?

  • Nume* – Pt Kaufland care face anual profit 2,5 miliarde € nu e prea mare suma 60000 lei. E ciștigul lor pe maxim o oră.
   Știu numai să ne exploateze. Ţin ciţiva angajaţi ca să facă treabă cit 3-4 fiecare. Cunosc bine situaţia de la invadatorii ăștia care fac 2,5 miliarde profit anual pe foamea nostră. Că mereu scumpesc totul nu observi ?

  • Dragoș – Si ce ai vrea să meargă ANPC prin Europa să certe producătorul de frigidere ? Majoritatea frigiderelor foarte bune sint dinafară. Uiţi că noi românii nu mai producem nimic. Cine nu cască ochii ia ţeapă. ANPC e ff greu de contactat aproape imposibil de persoană fizică. Ei nu au timp de populaţie.
   Am păţit și m-am lămurit.

  • @Cornel
   Frumusețea este că dacă tu ești nemulțumit de condițiile din Kaufland și de „exploatare” poti face tu 10.000 magazine concurente in care sa dai 2000 euro salariul si oamenii să muncească 2 ore pe zi.
   2.5 miliarde de euro este profitul tuturor magazinelor nu aceluia. Si să dai amenizi pentru că câștigă bani mi se pare o atitudine demna de Moscova . Hai să inventăm amenzi pentru ca noi ne ucidem afacerile locale in fașă!

 2. Angajatii din Franta, Germania, Spania, Austria, Elveția, etc, nu isi talharesc clientii. Asa se intampla cand un lucru de firma ajunge pe mana barbarii romani.

 3. Si in realitate cat plateste K. „60.000 de lei” jumatate din minim? Ca daca e 250 lei in realitate cred ca le-a spus alora de la ANPC la plecare „la Revedere”
  Sa nu uitam ca Hypermarketurile astea asigura locuri de munca mai ceva ka in horeka… ca platesc taxe la stat

  • In Kaufland e jaf la drumul mare, in loc de 2 inmultesc cu 3, la mezeluri se uita bine pe eticheta si gresesc codul de la o versiune mult mai scumpa. Isi cer scuze, dar cum te prind neatent s-au fara aparare, romanii din toate domeniile si institutiile te fura de te usuca prin toate caile. Cei mai spurcati sunt magistratii, politistii si politicienii.

  • Vai Dragoș, dacă nu erau străinii ăștia care
   ne-au invadat cu hipermarketuri nu aveam de unde cumpăra … vai, vai. Pină in 1989 de unde cumpăram ? Cumpăram chiloţi din piaţă ?
   Dar hoţii ăștia fac miliarde profit pe foamea angajaţilor și a noastră , care pleacă peste hotare. NU avem nevoie de hoţii ăștia impuși de stăpinii nemţi UE.

 4. Care Kaufland? Că sunt 6 în Timișoara.

  • Dragoș – Si ce ai vrea să meargă ANPC prin Europa să certe producătorul de frigidere ? Majoritatea frigiderelor foarte bune sint dinafară. Uiţi că noi românii nu mai producem nimic. Cine nu cască ochii ia ţeapă. ANPC e ff greu de contactat aproape imposibil de persoană fizică. Ei nu au timp de populaţie.
   Am păţit și m-am lămurit.

 5. Ca e alt preț la casă fata de raft? Ori eticheta ÎNȘELĂTOARE la produs? Arată mare pe ambalaj alunele de pădure cind de fapt ciocolata conține doar 1% alune?! Ori nici măcar atit… FRAUDĂ pe față

 6. Kaufland e nr1pe piata ratații să se abtina

  • Așa este Kaufland sint nr 1 la exploatat românii.
   Dar nici cu ceilalţi nu imi este rușine. Toţi ne jupoaie la singe. Fac mega profit care pleacă in vest, pe foamea noastră. Niște hoţi ordinari.

 7. Dragoș – Si ce ai vrea să meargă ANPC prin Europa să certe producătorul de frigidere ? Majoritatea frigiderelor foarte bune sint dinafară. Uiţi că noi românii nu mai producem nimic. Cine nu cască ochii ia ţeapă. ANPC e ff greu de contactat aproape imposibil de persoană fizică. Ei nu au timp de populaţie.
  Am păţit și m-am lămurit.

 8. Si ce ați vrea să meargă ANPC prin Europa să certe producătorul de frigidere ? Majoritatea frigiderelor foarte bune sint dinafară. Uiţi că noi românii nu mai producem nimic. Cine nu cască ochii ia ţeapă. ANPC e ff greu de contactat aproape imposibil de persoană fizică. Ei nu au timp de populaţie.
  Am păţit și m-am lămurit.