G4Media.ro

Amenzi de 1,6 milioane lei aplicate de poliţiştii locali din Constanța pentru…

sursa foto: Mihai Polițeanu, Facebook

Amenzi de 1,6 milioane lei aplicate de poliţiştii locali din Constanța pentru depozitare ilegală de deşeuri

Poliţiştii locali din municipiul Constanţa au aplicat, într-o singură săptămână 221 de amenzi, în valoare totală de 1.682.950 de lei, unor persoane juridice şi fizice pentru încălcarea legislaţiei privind privind protecţia mediului şi gestionarea deşeurilor, informează un comunicat de presă transmis duminică de Primăria Constanţa, transmite Agerpres.

Amenzile au fost aplicate în cadrul unei acţiuni care a vizat combaterea depozitării ilegale de deşeuri pe domeniul public.

„Abaterile constatate includ necolectarea selectivă a deşeurilor, lăsarea pungilor de gunoi menajer lângă coşurile stradale, nesalubrizarea carosabilului în şantiere, depozitarea deşeurilor în alte recipiente decât europubele, şi neigienizarea terenurilor afectate de vegetaţie crescută în exces, precum şi alte forme de depozitare ilegală a deşeurilor”, precizează sursa citată.

De asemenea, oamenii legii au dispus şi măsuri complementare pentru remedierea problemelor constatate.

Pentru a preveni încălcările normelor legale în vigoare, cetăţenii sunt încurajaţi să acţioneze responsabil şi să gestioneze corect deşeurile. Activităţi similare de monitorizare şi sancţionare vor continua în viitor, cu scopul de a menţine un mediu public civilizat.

Totodată, cetăţenii din Constanţa sunt îndemnaţi să semnaleze orice abateri de la legislaţia de mediu în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/ 922 sau prin email la adresa poliţ[email protected]. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează