G4Media.ro

Ambasadorul Iranului la București, convocat de urgență la Ministerul de Externe. România…

Ambasadorul Iranului la București, convocat de urgență la Ministerul de Externe. România cere explicații pentru atacul asupra vasului Mercer Street în care a murit și un român

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că a cerut explicații Iranului pentru atacul cu dronă asupra vasului “Mercer Street”, în urma căruia un cetățean român și un cetățean britanic au fost uciși, potrivit unui comunicat al instituției.

MAE l-a convocat de urgență pe ambasadorul Iranului la București și a anunțat că cere explicații de la autoritățile iraniene. În plus, ministerul spune că își rezervă ”dreptul de a acționa în consecință, alături de partenerii săi internaționali, pentru un răspuns adecvat”.

Externele arată că au luat deciziile pe baza informațiilor transmise de partenerii internaționali strategici ai României, care ar demonstra că autorul atacului de joia trecută. Republica Islamică Iran a respins duminică, catalogându-le drept „nefondate”, acuzaţiile Israelului că este la originea atacului de joi împotriva petrolierului operat de israelianul Eyal Ofer. Petrolierul Mercer Street a fost vizat de un atac cu dronă în marea Omanului, potrivit armatei americane care are mai multe nave prezente în regiune.

Comunicatul integral al MAE:

Luând în considerare elementele transmise de partenerii internaționali strategici ai României, care s-a coordonat cu Statele Unite al Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu privire la atacul împotriva vasului “Mercer Street”, în urma căruia un cetățean român și un cetățean britanic au fost uciși, MAE subliniază următoarele:

– România condamnă cu fermitate atacul cu dronă, absolut inacceptabil, comis asupra vasului “Mercer Street”, care s-a soldat cu pierderea vieții comandantului navei, cetățean român, care a căzut demn la datorie.
– Având în vedere elementele prezentate de partenerii internaționali ai României cu privire la faptul că atacul a avut caracter deliberat și, respectiv, a fost coordonat de Iran, România solicită prezentarea de explicații de către autoritățile iraniene, fără întârziere, și își rezervă dreptul de a acționa în consecință, alături de partenerii săi internaționali, pentru un răspuns adecvat. Ambasadorul Republicii Islamice Iran la București a fost convocat de urgență la MAE român în acest scop.
– Atacul împotriva unei ținte civile, care a produs pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante, nu are nicio justificare și trebuie condamnat ferm la nivel internațional.
– MAE continuă coordonarea cu aliații și partenerii României pentru a identifica măsurile de răspuns cele mai potrivite.
În aceste clipe dificile, MAE este alături de familiile și apropiații victimelor de pe vasul “Mercer Street” și oferă tot sprijinul în procesul în curs de repatriere a cetățeanului român decedat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cu Aurescu in frunte,
    Obtinem victorii multe!

  2. Victime colaterale …. !!!……..

  3. Cred ca este reactia edecvata acestui caz.

  4. Care este empatia aratata fata de cetateanul roman? TVR nu a spus deloc ca era vorba de insusi capitanul navei.

  5. I-a rupt motu’!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.