G4Media.ro

Alianța Dreapta Unită s-a lansat la Chișinău, cu sloganul „Viitorul Moldovei în…

Sursa foto: Dreapta Unită

Alianța Dreapta Unită s-a lansat la Chișinău, cu sloganul „Viitorul Moldovei în UE” / Orban: ”Românii de aici îşi doresc la fel de mult să se bucure de libertate, de limba română” / Drulă: ”Ne vom uni în Uniunea Europeană”

Peste o mie de participanți au participat duminică la Chișinău la evenimentul „Dreapta Unită la Chișinău: viitorul Moldovei în Uniunea Europeană”, de lansare în această țară a Alianței Dreapta Unită. Printre ei, și primari și parlamentari din Republica Moldova cu aspirații europene.

„Trebuie să credem, împreună, că există soluții în interiorul politicii. Politica nu trebuie să fie ceva de care să fugim, ci trebuie să țină democrația vie. Am venit în Chișinău ca un prieten care vrea ca Moldova să aibă succes, să se dezvolte și să prospere în Europa. Vom susține parcursul european al Moldovei, din Parlamentul European și de la guvernare, cu toată forța. Cei peste 1 milion de moldoveni care sunt deja cetățeni europeni trebuie să știe că nu sunt singuri, că au un partener în USR și Dreapta Unită”, a afirmat Cătălin Drulă.

Evenimentul de campanie vine într-un moment important pentru viitorul european al Republicii Moldova. Delegația alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, și-a arătat sprijinul pentru aspirațiile europene ale Moldovei la fiecare întâlnire avută zilele acestea.

„Împreună cu preşedintele Cătălin Drulă şi preşedintele Ludovic Orban, am venit astăzi la Chișinău pentru a reîntări angajamentul nostru pentru viitorul comun al românilor din Republica Moldova şi al României în UE. Acesta este destinul nostru şi angajamentul Dreptei Unite pentru a lupta în fiecare zi, de la Bruxelles, să ne fie auzită vocea, iar acest tărâm românesc să nu fie abandonat şi idealurile noastre să se îndeplinească. Românii de aici îşi doresc la fel de mult să se bucure de libertate, de limba română, să îşi regăsească demnitatea. Pe aceşti trei piloni stă dezideratul românilor din Republica Moldova”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Delegația Dreapta Unită, înainte de evenimentul de duminică, a avut o serie de întâlniri cu profesioniști din mai multe domenii, cu studenți, oameni de afaceri, aleși locali și parlamentari moldoveni.

Dreapta Unită a promis că europarlamentarii alianței se vor implica pe tema alocării de fonduri pentru contracararea subversiunilor rusești, precum și sporirea participării Republicii Moldova la programe UE precum Horizon Europe, Fiscalis, Customs, LIFE, EU4Health, Erasmus+, Erasmus Mundus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...