G4Media.ro

Alexandru Giboi, înlocuit de guvern la șefia Agerpres: ”Nu am știut că…

Alexandru Giboi, înlocuit de guvern la șefia Agerpres: ”Nu am știut că voi fi înlocuit. Nu am fost anunțat de nimeni, nici oficial nici neoficial”

Alexandru Giboi, directorul Agerpres căruia guvernul Dăncilă i-a cerut astăzi înlocuirea, a scris pe Facebook că nu a fost înștiințat nici formal, nici informal că va fi schimbat din funcție. Giboi arată că la jumătatea lunii octombrie i-a transmis lui Liviu Dragnea că va demisiona la începutul lunii decembrie, dorind să gestioneze Ziua Națională.

”Răspunsul d-lui Dragnea la rugămintea mea a fost „OK”. Urmarea neașteptată și incorectă a rugăminții mele și a răspunsului dânsului pe care l-am primit atunci am aflat-o astăzi, (repet) din presă”, a scris Giboi.

Reamintim că guvernul Dăncilă a propus Parlamentului înlocuirea lui Alexandru Giboi cu Claudia Nicolae, fost director adjunct al Agerpres și actual consilier al ministrului de Interne, Carmen Dan.

Postarea integrală a lui Alexandru Giboi:

Astăzi am aflat de la 2 prieteni din mass-media, cărora le mulțumesc pe această cale (nu lucrează la AGERPRES), că am fost demis de la conducerea Agenției Naționale de Presă, prin numirea unei alte persoane în funcția de director general. Având în vedere complexitatea situației, mă văd nevoit să fac o serie de precizări publice. Astfel:

1. Nu am știut că voi fi înlocuit. Nu am fost anunțat de nimeni, nici oficial nici neoficial.

2. L-am anunțat pe dl Liviu Dragnea, în data de 16 octombrie, că voi demisiona de la conducerea Agenției la începutul lunii decembrie. Am considerat că este corect să îl anunț asta, eu fiind interimar la conducerea Agenției din martie 2018. De ce în decembrie? Pentru că mi-am dorit să fiu în Agenție de 1 Decembrie, Ziua Națională cea mai importantă din ultimii 100 de ani, după toată munca depusă pentru a sărbători într-adevăr Centenarul Marii Uniri prin proiectele AGERPRES.

3. Răspunsul d-lui Dragnea la rugămintea mea a fost „OK”. Urmarea neașteptată și incorectă a rugăminții mele și a răspunsului dânsului pe care l-am primit atunci am aflat-o astăzi, (repet) din presă.

4. Tot pe 16 octombrie a.c., i-am transmis d-lui Liviu Dragnea, la cererea formulată de dânsul printr-un coleg de-ai săi, un Raport de Activitate neoficial, pe care îl atașez acestei postări. Multe lucruri puteau fi făcute mai bine în acești ani, dar scopul meu principal a fost creșterea Agenției, și am lucrat neîncetat având asta în minte. Sunt sigur că încălcarea unui cuvânt scris nu a venit în urma acestui raport.

5. Părăsesc Agenția cu fruntea sus, așa cum am și muncit pentru statul român în toți acești ani.

6. Începând cu data de 21 septembrie 2018, sunt secretar general al Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA). EANA este alcătuită din 32 de agenții de presă naționale și internaționale, cu un public combinat estimat la peste 750 de milioane de oameni, desfășurat la nivel național (32 de țări), european și internațional. Acesta este, de fapt, motivul pentru care urma să părăsesc oricum AGERPRES. Nu sunt colecționar de funcții, și nu sunt nici genul de angajat care să „jongleze” cu două locuri de muncă. Prefer să mă ocup bine de unul singur.

7. La mulțumesc colegilor mei din AGERPRES alături de care am evoluat în acești ani. Am folosit mai devreme termenul „angajat”, pentru că eu asta consider că am fost în toți acești ani – angajatul românilor, pentru că am fost plătit din banii lor, și am folosit banii lor pentru evoluția AGERPRES.

Sursa foto: Pagina personală de Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. Dl Alexandru este giboi, nu gibou, ar fi trebuit să știe cit contează cuvintul dat de Golanul Suprem Dragnea Liviu Nicolae.

  • Nu mi-e clar: de ce trebuie sa ii ceara favoruri seful Agerpress presedintelui Camerei Deputatilor?!

   Daca problema e de ce slujnica trebuie sa ceara voie jupanului, atunci mi-e clar …

   Deci cum e, pana la urma?!

 2. AU UN FOMIST CARE A LIPIT „AFISE” PE FUNDURILE SINISTRILOR TERI SI DRAGNE

 3. Ba draghici, de manevra asta cu gicoi tu ce zici? Fmmdragici.

 4. Mama, da’ ce vrajeala are asta in el…..
  Nu mai puteai tu de centenarul Romaniei..
  Tu te auzi cand vorbesti?

 5. A plecat exact cum a venit, daramandu-l pe seful de dinaintea lui caruia Ponta ii spusese ca il mai tine pana isi termina mandatul.
  A plecat cum le-a facut subalternilor: fara preaviz!
  Cum sa afle de la colegi ca nu mai e… nevasta – colega cu el la Agerpres nu i-a spus?
  Mai, mai, cum zicea cineva aici: vrajeala!

 6. Unii care se aflau în funcții la venirea lui Giboi, după ce acesta din urmă a înțeles cum stau lucrurile prin agenție, au fost „ajutati” sa plece….cu scenarii bine puse la punct. Asa ca sa nu se plângă…cum spunea un poet rus ” Tarziu va bate ceasul dar totusi el va bate”.