G4Media.ro

Alegerile și procesele electorale ca instrumente de predare la școală, ce combină…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Alegerile și procesele electorale ca instrumente de predare la școală, ce combină matematica, citirea, studiile sociale – câteva soluții propuse de o specialistă din SUA

Un subiect care de obicei riscă să producă dispute și tensiuni – alegerile – reprezintă, în cazul unei abordări precaute, o bună resursă de predare în școală, susține o expertă americană, Erica Silva, într-un articol publicat de site-ul de specialitate Edutopia. Aceasta afirmă că alegerile sunt genul de subiect care poate fi abordat interdisciplinar, pentru lecții de matematică, scriere și citire și/sau studii sociale.

Autoarea, care deține un doctorat în leadership educațional la University of Southern California și care oferă programe de mentorat pentru profesori, arată că procesele electorale pot fi folosite nu doar ca resursă pentru conținut didactic, ci și ca punct în jurul căruia să fie dezvoltate planuri de predare, în funcție de nevoile sociale și emoționale ale elevilor. De aceea, arată ea, este nevoie să fie asigurat un spațiu sigur pentru discuții, așa încât alegerile să încurajeze gândirea critică și să aibă relevanță în învățare, nu doar prin natura rezultatelor votului.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „Alegerile și procesele electorale ca instrumente de predare la școală, ce combină matematica, citirea, studiile sociale – câteva soluții propuse de o specialistă din SUA”

    Ca de obicei, un tutlu agramat, fara logica si sens.
    E vorba, in articol, de subiecte nu de „instrumente”, dar e foarte greu pntru analfabeti tocmiti cu ora sa priceapa distinctia.

  2. Prima lectie : Cat a costat Razboiul din Vietnam si cand se recupereaza banii … + cat s-a luat per capita pt. cea mai mare mizerie din istoria omenirii … + putina chimie: Cum functioneaza Napalm-ul … in special pe copii …

    • *Evident, va mai pot vorbi de inca cateva zeci de miliarde de dolari minim, risipite, cu consecinte drastice. „Operation Cyclone”, va descurcati. (Lectia nr. 2)(Tema pt. acasa)