G4Media.ro

HARTĂ Al doilea val de coronavirus închide țări din Europa. Care sunt…

HARTĂ Al doilea val de coronavirus închide țări din Europa. Care sunt statele care au impus lockdown total sau noi măsuri restrictive, similare cu cele din primăvară

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni, iar duminică totalul a depăşit pragul de 10 milioane de infectări.

Al doilea val al pandemiei a lovit mai dur ca primul continentul european, iar vârful încă nu a fost atins. Rând pe rând, țările Europei se închid total sau reimpun restricții asemănătoare celor din primăvară, pentru a putea opri răspândirea noului coronavirus.

Anglia impune noi restricții din 5 noiembrie. Mobilitatea englezilor va fi restricţionată, iar localurile şi magazinele neesenţiale vor fi închise până pe 2 decembrie. Va fi permis serviciul de livrare la domiciliu. Restricţiile vor fi similare celor introduse în luna martie, însă şcolile şi universităţile vor rămâne deschise. Oamenii vor putea face sport în spaţii deschise, vor putea merge la serviciu dacă nu pot lucra de acasă şi este posibil să fie introduse noi restricţii privind călătoriile internaţionale.

O mare parte din Portugalia va intra în carantină în 4 noiembrie, iar măsura va afecta 70% din populaţie. Măsura se aplică în cazul localităţilor care au avut mai mult de 240 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuritori în ultimele 14 zile, între care Lisabona şi Porto. Vor fi afectația 7,1 milioane de locuitori. Ei ar trebui să îşi părăsească locuinţele doar pentru activităţi esenţiale, precum pentru a merge la serviciu, la şcoală, cumpărături, pentru a oferi asistenţă persoanelor vârstnice şi pentru a face sport. Magazinele şi restaurantele vor trebui să fie închise seara. Telemunca va fi obligatorie, evenimentele şi petrecerile vor fi limitate la cinci persoane, fiind interzise târgurile şi pieţele.

Austria intră într-o nouă izolare din 2 noiembrie, până sfârşitul lunii, printr-o interdicţie a circulaţiei pe timpul nopţii şi închiderea restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive

Belgia revine din 1 noiembrie la carantină și impune măsuri stricte în urma creșterii numărului de infecții cu coronavirus, a internărilor din spitale și a deceselor. Măsurile de carantină includ suspendarea tuturor afacerilor neesențiale, incluzând frizeriile, iar supermarketurile vor putea să comercializeze exclusiv produse esențiale. Vacanțele de toamnă vor fi prelungite și mai mult în întreaga țară: școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie. Învățământul superior va trece în sistem online până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, pentru primii ani, o anumită formă de învățare prin contact va fi posibilă din nou de la 1 decembrie. Telemunca va fi obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, măștile faciale și distanța socială sunt obligatorii. Restricțiile vor rămâne în vigoare până pe 13 decembrie. Acestea vor fi revaluate la 1 decembrie.

Franța a intrat în 30 octombrie într-o nouă carantină. La fel ca în primăvara, francezii vor putea să meargă la consultații medicale, să își facă cumpărăturile sau să iasă la aer. Creșele și școlile rămân deschise.

Spania se va afla în stare de urgenţă o perioadă de şase luni, până în luna mai a anului viitor, dând regiunilor baza legală pentru a decide carantine şi a restricţiona deplasările, în încercarea de a ţine sub control răspândirea noului coronavirus, au decis în 30 octombrie autoritățile spaniole. În timp ce Madridul vrea doar să interzică călătoriile în şi din teritoriul său în weekenduri, Catalonia s-a alăturat unui număr tot mai mare de regiuni care interzic intrarea şi ieşirea din teritoriul lor timp de cel puţin 15 zile. Oficialii catalani au declarat că noile măsuri, care includ şi închiderea cinematografelor şi teatrelor şi prelungirea închiderii barurilor şi restaurantelor, sunt necesare pentru a se asigura că spitalele pot face faţă.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a anunțat în 28 octombrie că a convenit împreună cu oficialii landurilor instituirea unor noi restricţii anti Covid, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor, dar şi sistarea activităţilor culturale şi sportive din spaţii închise, în încercarea de limitare a răspândirii epidemiei ce ameninţă să copleşească spitalele. Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite. Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate. De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise. Școlile rămân însă deschise.

În 24 octombrie, s-a decis ca locuitorii din Slovacia vor avea voie să iasă din casă numai pentru a merge la serviciu, la cumpărături de alimente sau pentru a rezolva treburi urgente, conform noilor reguli. Reguli şi mai dure se aplică în patru districte de-a lungul graniţei cu Polonia, care au fost extrem de afectate. Slovacia a început și un program guvernamental de testare în masă pentru întreaga populaţie.

Premierul Mateusz Morawiecki a anunţat în 23 octombrie că toată Polonia intră în ”zona roşie”, cu o închidere parţială a şcolilor primare şi a restaurantelor. Populația este obligată să poarte mască în spațiile publice. Premierul Mateusz Morawiecki le-a cerut ”tuturor celor care pot lucra de la distanţă să o facă”. El a îndemnat persoanele în vârstă de peste 70 de ani să rămână acasă şi a anunţat crearea unui ”Corp de sprijin pentru seniori”, format din voluntari care vor ajuta vârstnicii cu aprovizionarea. Şcolile primare vor fi parţial închise, cu excepţia primilor trei ani, pentru ceilalţi elevi şi pentru studenţi activitatea urmând să se desfăşoare online. Piscinele şi cluburile sportive vor fi de asemenea închise, în timp ce restaurantele, cafenelele şi barurile vor putea vinde produse numai pentru consumaţie la domiciliu. Orice adunare va fi limitată la maximum cinci persoane, nunţile suspendate şi a fost restrâns numărul persoanelor în magazine, în mijloacele de transport public şi biserici.

Cehia a intrat din 22 octombrie într-un nou lockdown total, asemănător celui impus în primăvară. Până în 3 septembrie, se închid toate magazinele – cu excepția celor de alimente și a farmaciilor – și se limitează mișcarea cetățenilor la deplasările esențiale (la serviciu sau la doctor) pentru a opri creșterea rapidă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Cehia înregistrează cea mai rapidă creștere a ratei infectărilor din toată Europa, iar ministrul Sănătății, Roman Prymula, a avertizat că sistemul sanitar va atinge în luna noiembrie limita maximă a capacității de îngrijire a bolnavilor. Marți, Cehia a raportat 11.984 de noi cazuri, la o populație totală de 10,7 milioane de locuitori.

Irlanda a fost prima ţară din UE care a instituit noi restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, pentru următoarele șase săptămâni. Toate activităţile comerciale neesenţiale se închid iar barurile şi restaurantele servesc doar alimente la pachet. Cetățenilor le-a fost cerut să rămână acasă. Nu sunt acceptate întâlniri de familie, dar oamenii se pot întâlni afară, pentru a face sport spre exemplu, pe o rază de 5 km în jurul casei. Nunțile și funeraliile sunt limitate la 25, respectiv 10 persoane. Școlile și creșele rămân deschise însă.

Franța a impus pe 17 octombrie starea de urgență pe timpul nopții în Paris și alte opt orașe, ceea ce înseamnă limitarea mișcării pentru 22 de milioane de oameni. Măsura a fost luată pentru patru săptămâni. Cetățenii din Paris, Marseille, Lyon, Lille, Saint-Etienne, Rouen, Toulouse, Grenoble și Montpellier vor fi obligați să rămână în case între orele 21:00 și 6:00. Sunt permise doar ieșirile de urgență. Școlile rămân deschise și se poate circula între regiuni în timpul zilei. În interiorul caselor sunt permise întâlniri cu maximum șase persoane. De asemenea, petrecerile și evenimentele în interior sunt interzise, iar întâlnirile sunt limitate la 10 persoane.

Spania a impus lockdown parțial în mai multe regiuni ale țării. În regiunea nordică Navarre, începând cu 22 octombrie, pentru două săptămâni, barurile și restaurantele s-au închis iar deplasarea cetățenilor în afara regiunii este restricționată. De asemenea, în Catalonia carantina parțială a început pe 15 octombrie, cu închiderea barurilor și a restaurantelor. Și Madridul este în lockdown parțial, cetățenii de aici neputând părăsi capitala, decât pentru motive întemeiate.

Olanda – un lockdown parțial de patru săptămâni, care a început în 14 octombrie, cu toate barurile, restaurantele și cafenelele închise, interzicerea vânzării băuturilor alcoolice după ora 20:00, magazinele închise după 20:00, în afara supermarketurilor, și vizite cu maximum trei persoane doar o dată pe zi sau întâlniri de maximum patru persoane afară.

Germania a introdus și ea un lockdown parțial, în anumite regiuni, în timp ce cancelarul Angela Merkel a îndemnat cetățenii să stea acasă. Din 20 octombrie, landul Berchtesgadener a impus un lockdown pentru două săptămâni, cu școli și restaurante închise. De asemenea, oamenii vor putea părăsi casele doar pentru situații urgente și motive bine întemeiate. În Berlin restaurantele se închid la 23:00, iar adunările sunt acceptate cu maximum 10 persoane.

Ţara Galilor a anunţat instituirea începând de vineri a unei perioade de izolare de două săptămâni pentru a încerca să frâneze al doilea val al pandemiei de noul coronavirus, introducând cele mai dure restricţii din Regatul Unit. Începând de vineri, la ora locală 18.00 (17.00 GMT), celor peste trei milioane de locuitori ai provinciei britanice li se va cere „să rămână acasă”. Magazinele neesenţiale vor trebui să închidă, ceea ce va duce la o situaţie comparabilă cu izolarea instituită în Regatul Unit pe 23 martie, cu prilejul primului val de COVID-19.

Italia a decretat în regiunea Lombarida, începând de joi, 22 octombrie, restricții de circulație în timpul nopţii şi cere limitarea călătoriilor în întreaga regiune. Ordonanţa care a fost semnată marţi de ministrul sănătății, Roberto Speranza și de președintele regiunii, Attilio Fontana prevede ca în intervalul de timp cuprins între orele 23.00 şi ora 5.00 dimineața, pot fi efectuate deplasări doar pentru necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, de urgență, sau din motive de sănătate. Ordonanța va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Ia sa vedem ce restrictii si reguli digitale noi au in plan artificierii mondiali

  • Chiar simplu de gasit. Da google la The Great Reset. Iti zic pe scurt baietii de la Davos ce si cum.

 2. Nu stiu daca expresia „lockdown partial” este corecta. Un lockdown este prin definitie total.
  Cred ca de fapt va referiti la couvre-feu (FR) / curfew (EN) – Stare de Asediu (RO).
  Adica este o alta abominatie. O dovada a ignorantei si abdicarii de la democratie si CUNOASTERE si civilizatie.

  • Lupti cu morile de vint.
   Propaganda a pregatit terenul pentru ca cea mai mare parte a cetatenilor nu numai sa accepte degradarea care li se serveste ci chiar s-o ceara.

  • Legat de propaganda … (dati-l la toata planeta, poate intelege careva ceva…) : https://www.filmsforaction.org/watch/beware-of-images-documentary/

  • @amicu
   Subscriu la comentariul dumitale. Prosti, dar multi, nu avem ce face. Efectele „masurilor” luate de guvernele europene sunt clare pentru cine are minte si rabdare, pentru ceilati nu sunt asa ca trebuie sa asteptam si sa avem rabdare.
   N-i nimic altceva de facut.

 3. ACTIVATI LASERUL DE KLA MAGURELE CU TEHNOLOGIE ANTICA DACICA SA UCIDEM COVID

 4. Inca mai sper sa apara miscarea de masa care sa schimbe acest mod de politica. E distrugator. Omul este la baza un animal care se misca si socializeaza. Izolarea are consecinte negative mult mai puternice decat virusul.

  • Gandeste-te la toate animalele pe care le bagi in gurita … Si ele ‘se misca si socializeaza’, au sentimente chiar … Pai daca omul nu manca pangolini, lilieci, serpi si mai stiu eu ce alte animale care pe limba lor mor, exista virusul asta, in the first place ?

   Continuati sa bagati vita sa vedeti cum o sa se intoarca burgerii impotriva voastra …

   In urmatorii ani o sa facem parapanta-n ianuarie.

 5. Ufff… Frate…. Cine s-ar fi gândit în 2019 de sărbători că vom ajunge în 2020 aici…? Incredibil…

 6. O să ne închidă și pe noi dar după alegerile parlamentare.

 7. A mai fost o pandemie care arata similar … Era un baiat mustacios c-un steag prin Franta …

 8. Pana si judecatorii CCR au lasat-o moale dupa explozia infectiilor si deceselor din spitale.

 9. Ce de troli!
  Lunea se recuperează weekendul liber.

 10. Scoția nu e in lockdown, corectați harta