G4Media.ro

Ahed Tamimi, cunoscută activistă pentru cauza palestiniană, a fost arestată pentru „incitare…

Photo by Daniel LEAL / AFP

Ahed Tamimi, cunoscută activistă pentru cauza palestiniană, a fost arestată pentru „incitare la terorism”

Armata israeliană a anunțat luni arestarea, în timpul unui raid în Cisiordania ocupată, a activistei Ahed Tamimi, în vârstă de 22 de ani, simbol al cauzei palestiniene în întreaga lume, transmite Le Figaro.

„Ahed Tamimi, suspectată de incitare la violență și activități teroriste, a fost arestată în orașul Nabi Saleh. Tamimi a fost transferată forțelor de securitate israeliene pentru interogatoriu suplimentar”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei.

În 2012, Ahed Tamimi, încă o fetiță la vremea aceea, s-a făcut cunoscută într-o înregistrare video în care era văzută strigând la soldații israelieni. În decembrie 2017, ea a fost arestată pentru că a atacat doi soldați israelieni în marja unei manifestații împotriva ocupației satului său. Ea a fost eliberată după opt luni de închisoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Poate ar trebui inclus și contextul arestării în articol, ca să nu pară că brutele de israelieni oprimă o candidă fecioară activistă:

    Palestinian political activist and terrorist supporter Ahed Tamimi called for the murder of settlers in the West Bank in an Instagram post on Monday, according to Israeli media. „We are waiting for you in all the West Bank cities from Hebron to Jenin – we will slaughter you and you will say that what Hitler did to you was a joke,” she wrote on social media. „We will drink your blood and eat your skull. Come on, we are waiting for you.”

  2. Sa fie data la schimb cu cei 250 de ostatici pe care teroristii ii tin captivi.

  3. Niciunul nu este nevinovat. Absolut toți sunt educați de mici să își facă un scop în viață din distrugerea Israelului. Și chiar dacă nu s-au înrolat toți în Hamas, îi ajută ori de câte ori au ocazia.

  4. Să poarte hijab, să i se vadă deabea doar ochii, dacă susține mentalitatea regimului palestinian.