G4Media.ro

ADVERTORIAL Vizite de succes ale guvernului liberal în SUA, Franța și Israel.…

ADVERTORIAL Vizite de succes ale guvernului liberal în SUA, Franța și Israel. Președintele Iohannis și PNL au menținut România pe direcția Vest

Una dintre prioritățile Guvernului liberal a fost să readucă România la aceeași masă cu aliații noștri din Occident. România avea deja un lider respectat în Vest, pe președintele Klaus Iohannis, un partener de dialog credibil pentru toate cancelariile occidentale. Klaus Iohannis a fost unul dintre puținii lideri care au vizitat Casa Albă de două ori în timpul primului mandat al președintelui Trump, o onoare de care beneficiază doar cei mai importanți aliați ai Statelor Unite.

Cu toate acestea, guvernele PSD au preferat să se certe cu aliații noștri din Vest și chiar să blocheze investiții occidentale în economia noastră. De aceea, Guvernul liberal a fost ocupat să șteargă efectele negative ale administrațiilor pesediste și să reconecteze și chiar să întărească dialogul politic și relațiile economice și comerciale cu prietenii noștri din Occident.

Ultimele săptămâni au fost marcate de o adevărată ofensivă diplomatică a Guvernului României. Am avut o importantă serie de vizite de miniștri în Statele Unite, am avut o importantă vizită a premierului Ludovic Orban în Franța, împreună cu o delegație relevantă de miniștri și în curând vom avea de asemenea o vizită robustă în Israel și Palestina a șefului Guvernului. Cele trei momente aduc beneficii uriașe pentru România și pentru români.

Din SUA vin investiții și garanții de securitate

Statele Unite au rămas în tot acest timp cel mai important aliat al țării noastre și un prieten cu care avem relații excelente la toate nivelurile. Acest lucru este demonstrat și de faptul că 3 miniștri extrem de importanți – Externe, Economie și Apărare – au efectuat vizite de succes la Washington. Din această vizită am obținut lucruri extrem de importante pentru români.

În primul rând, am obținut un pachet de investiții americane în valoare de aproximativ 7 miliarde de dolari, bani ce vor fi utilizați în special pentru construcția Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru reabilitarea Reactorului 1. Exista perspectiva unei finanțări americane importante și pentru construcția căii ferate Constanța – Gdansk, ce va lega astfel flancul estic al NATO de la nord la sud până la Marea Neagră. Această cale ferată va aduce beneficii economice uriașe, dar va fi totodată extrem de utilă în cazul în care vom fi nevoiți să mutăm trupe în interiorul granițelor NATO, fie pentru a ne ajuta Aliații, fie pentru a primi ajutor de la Aliați. Tot în domeniul infrastructurii, americanii vor investi în Via Carpatia, o autostradă care va lega Marea Baltică de Marea Mediterană, și care va traversa deci și România.

În al doilea rând, sperăm ca împreună cu prietenii noștri americani să începem cât mai repede exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagră, ceea ce ar aduce pentru noi o creștere a securității energetice dar și beneficii economice majore.

La Washington am discutat despre o creștere generală a prezenței militare americane în România, fapt ce ar crește și mai mult gradul de securitate pentru români.

O altă temă extrem de importantă a fost aceea a dezvoltării sistemului 5 G, având grijă ca de acest lucru să beneficieze atât companiile românești, cât și fiecare român, dar mai ales având grijă ca acest lucru să nu reprezinte o vulnerabilitate pentru securitatea națională.

Toate acestea demonstrează că dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic se dezvoltă mai mult ca niciodată. Relația cu SUA este extraordinară în acest moment și intenționăm să o menținem la acest nivel.

Ne reconectăm cu prietenii noștri francezi

Ludovic Orban este primul șef de guvern român care face o vizită oficială la Paris după patru ani. In acelasi timp, spune foarte mult pentru respectul de care se bucură guvernul Orban, faptul că premierul român a fost primul omolog primit în vizită de premierul Franței. La Paris, cei doi premieri au semnat Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic dintre România și Franța. Colaborarea bilaterală va fi întărită pe dimensiunea de securitate, economică, culturală și societală.

România și Franța au interese comune în interiorul Uniunii Europene, de exemplu în chestiunea politicii agricole comune. În plus, investițiile franceze în România sunt extrem de importante pentru noi. Investițiile franceze au creat sute de mii de locuri de muncă și generează prosperitate.

Premierul a fost însoțit la Paris de miniștrii Economiei, Agriculturii, Apărării și de Externe, adică domeniile în care cele două țări și-au asumat să-și întărească colaborarea. În urma acestei vizite, am obținut de la partea franceză promisiunea unei creșteri importante a investițiilor din Hexagon în România, în special în domeniul energetic și în agricultură. Companiile franceze vor investi alături de cele americane la Cernavodă, asta deși în urmă cu 3 ani au fost practic gonite de Liviu Dragnea care visa la parteneriate cu companii chineze.

Extrem de important, în Franța s-a discutat despre susținerea pe care Parisul urmează să ne-o acorde pentru aderarea la OECD și pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Vizită în Israel și Palestina

Săptămâna viitoare, premierul Orban va merge la Ierusalim, unde se va întâlni cu premierul Netanyahu, un lider politic care în ultimele luni a restabilit relații normale cu majoritatea statelor arabe din regiune. Vizita are în primul rând o componentă economică, urmată de componenta strategică.

Cei doi șefi de Guvern vor discuta despre creșterea investițiilor israeliene în România, despre cum putem aduce mai mulți turiști israelieni în țara noastră, despre cooperarea în domeniul medical, un domeniu în care Israelul este unul dintre liderii globali, despre cooperarea în domeniul agriculturii, un alt domeniu unde statul evreu are performanțe nemaiîntâlnite, dar și despre tehnologii și inteligență artificială.

Cei doi premieri pregătesc și o ședință de guvern comună, ce va avea loc în primăvară.

PSD și admirația pentru Est

Liviu Dragnea a încercat începând cu 2017 să imprime tuturor guvernelor pe care le-a controlat direcția Est. Același Liviu Dragnea promitea, fără să aibă dreptul, mutarea ambasadei României din Israel, contrar rezolutiilor Consiliului de Securitate, ceea ce ne-a costat credibilitatea în Orientul Mijlociu și poziția de membru nepermanent a aceluiași Consiliu de Securitate ONU.

Primul premier “garantat” de Liviu Dragnea – Sorin Grindeanu – declara că șeful său i-a reproșat că nu a îmbunătăți relațiile cu Rusia. La rândul lui, Mihai Tudose, următorul premier Dragnea-PSD își făcea un titlu de glorie din faptul că va aduce în România banii Chinei, bani cu care ar fi construit spitale, autostrăzi și, evident, Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă.

Viorica Dăncilă a rămas în istorie pentru harababura din guvernul său, inclusiv în zona de politică externă și apărare. De altfel, într-un articol recent semnat de Dăncilă în Jerusalem Post, fostul premier cerea nici mai mult nici mai puțin decât normalizarea relațiilor cu Rusia.

În ultimii 3 ani în care au fost la guvernare, pesediștii au făcut tot posibilul să lovească în interesele economice și comerciale ale României și să sprijine interesele altor state. Așa a apărut infama OUG 114, care lovea în firmele românești care exploatau gazele naturale în România, fapt ce a dus la o creștere semnificativă a exporturilor de gaze naturale din Rusia. Tot pe aceeași logică a apărut și legislația extrem de dură care practic bloca exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

Întâmplător sau nu, cât timp au fost la guvernare, pesediștii s-au certat cu partenerii noștri euro-atlantici. Tocmai de aceea, în puținele lor vizite în Occident au fost tratați cu răceală de liderii europeni. În plus, niciun lider euro-atlantic important nu a dorit să se afișeze cu ei în acele vremuri.

Sursa Foto: Presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Advertorial?! Adică presă de vânzare, scrisă de mercenari. Dacă este publicitate, ce caută așa ceva înainte de începerea campaniei electorale?! PNL declară “advertorialul” în cheltuielile de campanie?
  G4Media, sunteți tot o apă și-un pământ cu restul așa-zisei “prese” din România.

  • Păi trebuie să facă și ei bani de undeva. Ce crezi că au salariile plătite de vreun miliardar din umbră, cum este la Washington Post? Dacă acceptă advertoriale de la orice partid, nediscriminatoru, și le etichetează ca „advertorial”, nu tot presă echidistantă și independentă se numește? Bravo lor că se descurcă.

  • E reclama platita. Orice partid politic are voie sa faca asta. E legal si normal. Doar ca trebuie marcat clar ca atare, ca sa stie toata lumea de ce e vopsit in roz asa gretios in articolul ala un anumit partid.

 2. Dacă vizitele în SUA ale lui Klaus Iohannis sunt numărate ca vizite ale “guvernului liberal”, asta înseamnă că Iohannis este parte a guvernului liberal?! Vizitele președintelui apolitic sunt cuantificate la vizitele guvernului liberal?!

 3. Pana acum nicio gazda mentionata mai sus n-a intors vizita guvernelor pesedist si liberal.

 4. Publicitate electorala, pe cine credeti voi ca pacaliti??!
  Vizite d-astea facea si Viorica Dancila!!!
  Ia uite ce FACE Ilie Bolojan, tu vei fACE asa ceva, Orbane??!!!
  NU cred!!

  „Ca după război”: Cum a găsit Bolojan sediul CJ Bihor după plecarea lui Pásztor şi Mang (FOTO).
  „Ca după război”, aşa a descris noul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilie Bolojan starea în care fosta conducere a lăsat sediul instituţiei după pierderea alegerilor. „Cred că mai sunt nişte poze făcute”, i-a aruncat Bolojan fostului vicepreşedinte Ioan Mang, când acesta a susţinut că în ultimii patru ani CJ Bihor a fost administrat bine.

  Disputa verbală dintre liberal şi PSD-ist, înregistrată joi, la cea dintâi şedinţă de lucru în configuraţia rezultată din alegerile locale desfăşurate pe 27 septembrie, a inclus şi un pasaj pe care publicul care a urmărit derularea ei pe pagina de Facebook nu l-a putut înţelege. Nu avea cum, fiindcă se refera la mizeria din sediul instituţiei în care nu mulţi calcă. BIHOREANUL vă explică, însă, oferindu-vă şi câteva fotografii, de ce i-a amintit Bolojan lui Mang despre „moştenirea” lăsată…

  „Nenorocire totală”

  După ce Ioan Mang a luat apărarea funcţionărimii pe care Bolojan anunţase că o înjumătăţeşte, întrucât prea mulţi angajaţi nu au nici „obiectul muncii” şi nici măcar „locuri prin birouri”, noul şef al CJ i-a demonstrat cu cifre fostului vicepreşedinte că sub oblăduirea sa şi a fostului preşedinte Pásztor Sándor organigrama a fost supraîncărcată.

  La final, Bolojan a adăugat: „Nu aş fi spus nimic dacă nu aş fi văzut în prima zi cum a arăta CJ. Cred că mai sunt nişte poze făcute, uitaţi-vă cum arătau holurile acestei instituţii şi nenorocirea totală lăsată… Sigur, când plecăm din birouri putem să luăm tablourile, dar nu trebuie să smulgem şi cuiele, cu tencuială cu tot, din pereţi, şi să predăm o instituţie ca după război”.

  BIHOREANUL a intrat în posesia unor fotografii de tipul celor la care s-a referit Bolojan, care confirmă că noua conducere a CJ a preluat nu doar un aparat birocratic în degringoladă şi trândav, ci şi o clădire plină de mizerie, depusă pe pardoseli, pe pereţi şi pe obiectele de mobilier, multe piese ale acestuia fiind rupte şi scoase pe holurile din faţa birourilor, şi puse claie peste grămadă.

  Birou eliberat

  În clădirea din Parcul Traian, încă de la intrarea din dreapta, accesul către cabinetul preşedintelui CJ a fost presărat cu scaune, mese, dulapuri din PAL melaminat şi fişete metalice de mult scoase din uz, dar anume plasate pe coridor după încheierea alegerilor locale, în aşteptarea „cum se cuvine” a lui Bolojan.

  „Din fostul lui birou, Pásztor a scos într-adevăr nu numai steagul Ungariei, ci şi tablourile de pe pereţi, cu cuie cu tot, dar şi cu tencuială”, a explicat BIHOREANULUI o funcţionară care a văzut încăperea în dimineaţa de 19 octombrie, când a fost constituit noul CJ, iar Bolojan a depus jurământul şi şi-a preluat biroul.

  Coridor cu obstacole

  Aceeaşi „recuzită” a încărcat şi coridorul către biroul ocupat de fostul vicepreşedinte Traian Bodea, preluat de liberalul Călin Gal. Deşi în vremea în care încăperea era folosită de Bodea calea de acces era liberă, fără niciun fel de obiecte de inventar depozitate de-a lungul coridorului, după ce acesta a încetat să mai treacă prin sediul CJ, coridorul a fost anume umplut cu deşeuri de mobilier şi cu alte obiecte de inventar nefolosite.

  De altfel, în fotografii se văd nu mai puţin de trei imprimante multifuncţionale puse una lângă alta, mese, scaune, fişete, bibliorafturi şi cuiere intenţionat îngrămădite.

  În plus, mărturisesc sursele BIHOREANULUI, pereţii au fost loviţi şi murdăriţi, aşa încât necesită o igienizare serioasă, urmată de zugrăvire. Ceea ce spune totul despre cât de buni „gospodari” au fost şefii CJ de până luna asta, cât preţ au pus pe curăţenie şi ce „obraz” au vrut să arate la plecare…
  https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ca-dupa-razboi-cum-a-gasit-bolojan-sediul-cj-bihor-dupa-plecarea-lui-pasztor-si-mang-159722.html

  Deschideti galeria de IMAGINI si veti avea un soc: in ce hal au lasat UDMR si PSD sediul CJ Bihor!!

  Succes, dle Bolojan, afara cu trantorii abonati la BANII PUBLICI!!!

 5. Uite aici Sedinta Consiliului Judetean Bihor din 29.10.2020 in care s-a aprobat Organigrama lui Bolojan: cum UDMR si PSD au Votat IMPOTRIVA!
  https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanBihor/videos/361285401783272/

 6. Tâlharii au acul busolei îndreptat spre Vest câtă vreme din Est n-au ce fura.

 7. In Franta Orban a semnat doar o declaratie de intentie. Ia ganditi-va daca prim-ministrul roman era Dacian Ciolos care are relatii mai mult decat excelente cu presedintele Macron si multi ministri francezi.

  Am mai spus-o: cea mai buna combinatie pt Romania dupa alegeri este Joahnis presedinte si Ciolos premier. Johanis are relatii excelente de Germania si America iar Ciolos are relatii excelente cu Franta si alte tari precum Olanda, Italia si Spania care au beneficiat de programele de subventii pt agricultura implementate pe vremea cand Ciolos era comisarul european pt Agricultura.

  Sa-mi fie cu pardon dar Orban arata ca un elev repetent printre liderii europeni.

  • Nenorocirea Iohannis-Ciolos a fost cea mai mare catastrofa din istoria Romaniei.

  • Daca Ciolos e asa bun, cum explici ca nu te-a bagat in Schengen sau in Visa Waiver, si nu a reusit sa ridice restictiile de munca puse de Elvetia asupra romanilor? Cu Trudeau a negociat personal CETA, si cu ce m-am ales?

   Din cauza lui (si a Veoricai, si a lui Boculete), nu avem nici azi integrare in sistemul medical al tarilor pe unde spalam veceul.

 8. Sa vedem investitori adevărați, să vedem contracte semnate ca vin si investesc bani adevărați, ca suntem sătui de investitori falși cu banii nostri care dau salarii minime pe economie.

 9. De ce găseşte Orban bani pentru baroni prin PNDL3, dar nu pentru profesori? Fiindcă PNL=PSD.

 10. Articol ce ne aduce aminte de Scânteia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.