G4Media.ro

Adrian Năstase i-a acţionat în instanţă pe președintele Iohannis şi pe premierul…

BUCURESTI, ROMANIA: Acordarea de catre presedintele Ion Iliescu, a Ordinului National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce, primului ministru Adrian Nastase, 30 noiembrie 2002. "STIRE PE FLUX" ROMPRES Foto/ Vlad STAVRICA

Adrian Năstase i-a acţionat în instanţă pe președintele Iohannis şi pe premierul Orban, pentru că i-au retras Ordinul ‘Steaua României’, oferit de Iliescu în 2002

Fostul premier Adrian Năstase a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care solicită judecătorilor anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care i-a fost retras Ordinul Naţional „Steaua României”, decoraţie primită în 2002 de la Ion Iliescu.

Procesul a fost deschis în luna martie împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, dar nu a primit încă un termen de judecată.

Pe 1 decembrie 2019, Klaus Iohannis a organizat la Palatul Cotroceni o recepţie cu ocazia Zilei Naţionale, printre participanţi fiind şi Adrian Năstase.

Prezenţa lui Năstase la Cotroceni a fost criticată de o parte a presei, deoarece fostul premier are două condamnări penale primite în dosarele „Trofeul Calităţii” şi „Zambaccian”.

Ulterior, pe 11 decembrie 2019, Iohannis a semnat decretele privind retragerea decoraţiilor pentru mai multe persoane publice, printre care se numără Adrian Năstase, Miron Mitrea, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin, Dan Voiculescu, motivul invocat fiind că aceştia au condamnări penale.

În cazul lui Adrian Năstase este vorba de Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, conferit prin Decretul nr. 960 din 28 noiembrie 2002, semnat de fostul preşedinte Ion Iliescu.

Adrian Năstase declara atunci că retragerea decoraţiei nu are nicio justificare, precizând că a participat la recepţia organizată de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, preşedintele Klaus Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională.

„Klaus Iohannis a început să construiască ‘România normală’ anunţând că a decis să-mi retragă Ordinul ‘Steaua României’ în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat, iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun”, spunea Năstase.

Fostul premier susţinea că acţiunile pentru care a fost decorat nu vor putea fi şterse din cărţile de istorie şi vor putea fi comparate cu ‘activitatea nesemnificativă’ a lui Iohannis.

„Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, între altele, toate decretele de acordare, în perioada 2000 – 2004, a decoraţiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităţi străine, decrete contrasemnate de mine”, afirma Adrian Năstase.

Fostul lider al social-democraţilor a anunţat atunci că va aştepta contrasemnarea de către premier şi publicarea în Monitorul Oficial a decretului de retragere a decoraţiei sale pentru a lua măsurile cuvenite.

„Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014, şi după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, intenţia de retragere a ordinului are justificare”, mai susţinea Năstase.

Foto: Acordarea de catre presedintele Ion Iliescu, a Ordinului National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce, primului ministru Adrian Nastase, 30 noiembrie 2002 / Sursa: ROMPRES / Vlad STAVRICA

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Un infractor obraznic şi bombonel.

  2. cine i-a vrut p-astia la putere?

    • Din pacate 70% din totalul votantilor!!!

      Acum sa vezi lacrimi la urmatoarele alegeri….

      Pnl a refacut usl-ul din pacate si o sa fievgroasa pt noi..cetatenii de rand

  3. Bombonel e supărat
    Că a stat atâta aplecat
    La pușcărie și-n privat
    Și nu s-alege, nici măcar
    C-o medalie la fular…

    • @Scara,
      Motivul lacrimatiei este altul, unul prealung si lat:
      El Bombo, a devenit, de o vreme, tare credincios,
      Iar decoratia, avand o cruce , intr-un altar s-a transformat
      La care bombo s-a inchinat mereu, la modul serios

    • @Jean-Paul,
      Știam că se inchină la un singur sfânt: Preasfinția Sa BANUL, iar tablourile pe care le-a tot cumpărat cu ajutorul lui Miki-Șpagă sunt de fapt investiții pe termen lung și in niciun caz nu fac parte din vreun altar la care se închină…

    • @Scara,
      Iti mai aduci aminte de poza aceea, de acum cvativa ani, cu Bombo impreuna cu niste ziaristi prieteni pe care i-a invitat la el acasa? Ei bine, toate chinezariile adunate cu ajutorul tatalui-socru, ambasador in China, plus alte colectii de tot felul, constituiau altarul lui Bombo. In momentul in care bunicuta Ili(cit)escova i-a oferit marea decoratie cu cruce, bombo si-a completat „altarul”: avea locul preferat unde sa stea in casa, avea si crucea, pe care marxistul din el putea sa o sarute in semn de recunostinta…
      Eu cred ca Bombo va merge pana la CEDO daca nu-si primeste crucea inapoi. Pentru crucea aia, bombo considera ca a platit din greu, tacand in fata bunicutei, atunci cand nu aveau aceleasi pareri si nu indraznea sa-l ontrazica pe marele bolsevic scolit la sursa….
      Apoi, mai e si orgoliul lui de colectionar: de unde sa faca rost de alta decoratie ca sa o inlocuiasca pe cea care „i-a confiscat-o” Johannis?
      In fine, bombo are o foarte buna parere despre el insusi: nici atunci cand i se dovedeste fara dubii ca n-are dreptate, nu e in stare sa recunoasca asta. Blogul lui este un model de relatii intre „marele predicator” si enoriasii sai……

  4. Sa-i dea inapoi „Steaua Romaniei cu fular”.

    • Si-l imagineaza cineva, cumva, pe Uciga-l-crucea Adrian-Nastase ducand Crucea neamului in spate, in genunchi, naclait de sudori?

  5. Dati-i 2 ca a fost puscarias model.

  6. E absolut normal ce face aditza. Cand ai asigurata o viata de huzur pentru tine si ai tai pentru cel putin 200 de ani, te poti tine si de astfel de procese. Ce mai conteaza ca tot belsugul vine din saracirea celor care azi nu stiu ce ii asteapta si au permanent stresul zilei ce va urma, asta e deja istorie. Mult succes, aditza. Sper sa-ti recuperezi tinicheaua si sa te ingroape cu ea. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

  7. Ce curvistina toxica! A.Nastase – Inima pustie cu pereti de igrasie. Puscariasul care provoaca voma unui intreg popor, de le sta tuturor nodu-n gat, Nu este demn de Steaua Romaniei. Este demn de carcera de unde sa iasa doar cu picioarele inainte si cu mainile pe piept. Nababul tupeist merita tot oprobiul public! Caci el, ”roman” vandut si bolsevic ticalos, a ales, spre nerusinarea sa perpetua, sa se imbogateasca prin nemunca. Mai are obraznicia sa spuna ca el, pocitanie corupta imorala, este intruchiparea geniului universal. Mars SARSaila in Infern!

  8. „Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014, şi după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, intenţia de retragere a ordinului are justificare”

    Dar nu este despre ce CREZI TU, jivina bolsevica!
    Este despre o noua societate, mai vindecata, mai atenta, mai inteligenta si mai scarbita de borfasi comunisti ca oricand! in aceasta societate puscariasii nu sunt „spalati moral” dupa cativa ani, nenorocitule!
    Este despre ACEASTA noua societate, cu oameni noi, satuli pana peste gat de dinozauri spagari, corupti si penali.
    In aceasta noua societate, puscariasii raman niste infractori pe viata, demni de dispret si rusine. Si tu te vrei decorat „mai animalule”?

  9. Nu am auzit nici unde in lume ca puscraiasii sa fie medaliati.

  10. Are tupeu infractorul!
    Pe credeți că se bazează?

  11. Bombonel face gat pentru ca a fost judecat si inchis pentru niste nimicuri de termopane. Si el se crede si azi detinut politic. Ce rusine! Daca ar fi vrut DNA sa-ti faca dosar pentru ce ar fi fost necesar sa iti faca (devalizarea unei tari intregi) ai fi fost si azi in puscarie, nemernic fara scupul. Norocul tau a fost Basescu care a dat ordin sa fi judecat pentru termopane. FSN-USL a existat, nenorocitilor , si exista, din pacate, si azi.

  12. Ce pacat ca si-a irosit anii prin puscarie degeaba, fara sa fi inteles ceva din asta.
    Ramane doar cu un Ego inflamat, mizer si urat mirositor…care te face sa intorci capul cu scarba…..Asta e cand esti mic-mic, si te crezi Mare.

  13. Puscariasii nu primesc medalii

  14. No, da care-i baiul? Nu te mai primeste la poligonul de tragere daca nu le arati Steaua Romaniei? Mai exerseaza acasa pana una alta!

  15. Nu știu dacă o să-ți mai dea înapoi ordinul Steaua României,dar Marea Cruce sigur o s-o primești bombonico

  16. Chiar nu se mai vorbise cam de multicel de Bombonel !
    Ce l-o fi apucat? Cumva odata cu retragerea Ordinului i s-au retras si niscaiva privilegii aferente gen, loc de veci, loc de dat cu capul, exonerarea de la plata gunoiului menajer ?

    PS. Oricum a ramas in Ordinul Bomboneilor pe viata ! Marturie pot depune Ulei de Motor, Alifie, Unguent, Vaselina si inca atatia altii ! :)))

    • @Su,
      Ulei-de-Motor ăsta e prospătură sau e din cel deja…ars ? Că la…jojă dacă l-am verifica, ne-am putea da seama…

    • Scara:
      Prospatura aici in Bucuresti, altfel asta ii facea masaj lui Becali la Poarta Alba ! :)))

    • Păcatele mele! Becali pus să stea oaie, pardon: capră, la Poarta Albă!? După pățania asta n-a dat fuga la Muntele Athos ?

  17. relax, ccr poate constata în sec 2 un litigiu între președinte și x 🙂 ( pers fără a avea interes în cauză 🙂 ) cu privire la modul în care președintele a înțeles să-și exercite atribuțiile 🙂 de semnare / retragere decretelor de conferire a decorațiilor 🙂 …chiar dacă LEGEA prevede destul de clar ,,situațiile,, de retragere 🙂

  18. Pe bune, g4media, cenzură?@ La ce? Că sunt mai sus cuvinte muuult mai ,,grele” decît așternusem eu…

  19. Orice om sanatos la cap daca ar fi furat cat a furat Adrian Nastase era demult in vacante exotice, nu il mai interesa de nimic pe lumea asta. Bombo este ros interior ca nu primeste medaleonu care i-ar garanta la groapa o garda de onoare si niste salve de tun. Vorba aia la cate tunuri a tras el Poporului Roman inca unul final nu prea mai conteaza. Daca pentru parvenitul asta care s-a implinit doar prin cumetrii cu nomenclaturistii comunisti medalia aceea valoreaza cel mai mult propun sa i-o restituim in schimbul donatiei intregii averii. Si fara numarat de oua ca nu mai are demult.

    • Nici un politruc nu poate trai fara insemnele vizibile ale „pozitiei” si „reusitelor” sale.
      Oamenii astia sunt complet decuplati de la realitate. Se catara pe scara puterii facand orice (sau nimic) si dupa ce ca ajung in niste pozitii complet nemeritate si fac acolo numai tampenii si ilegalitati, ajung sa se identifice complet cu functia si cu insemnele ei.
      Pare sa fie o trasatura a culturilor care au trecut prin comunism si implicit ortodoxe.

  20. Secatura nu intelege ca poporul roman i-a retras distinctia .

  21. Distrugerea economiei romanesti , prin privatizarile frauduloase , supervizate dela distanta , in liniste totala.