G4Media.ro

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA susţine că numărul pasagerilor indisciplinaţi rămâne…

Sursa foto: pixabay.com

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA susţine că numărul pasagerilor indisciplinaţi rămâne ridicat

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a anunţat, luni, că incidentele care implică pasageri indisciplinaţi ai companiilor aeriene rămân ridicate, iar agenţia s-a angajat să menţină o politică de toleranţă zero, relatează Reuters, transmite News.ro.

Au fost raportate 915 cazuri de pasageri indisciplinaţi în 2024 până la 9 iunie, inclusiv 106 cazuri de perturbări din cauza consumului de diverse substanţe, a precizat FAA. Numărul de pasageri indisciplinaţi a crescut în 2021 la aproape 6.000 în timpul pandemiei COVID-19, odată cu introducerea măştilor obligatorii – inclusiv 4.290 de incidente legate de măşti – dar rămâne de aproximativ două ori mai mare decât nivelurile din 2020 sau mai devreme.

Incidentele legate de pasagerii indisciplinaţi au scăzut cu 15% anul trecut, la 2.075, iar FAA a emis amenzi în valoare de 7,5 milioane de dolari, comparativ cu 2.455 de cazuri şi amenzi în valoare de 8,4 milioane de dolari în 2022.

Îngrijorările tot mai mari legate de pasagerii indisciplinaţi vin în contextul în care companiile aeriene şi FAA se pregătesc pentru o vară record în ceea ce priveşte călătoriile.

Luna trecută, Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că a controlat 2,95 milioane de pasageri aerieni pe 24 mai, la începutul weekendului prelungit de Memorial Day, cel mai mare număr înregistrat vreodată într-o singură zi.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a cerut FBI să acorde prioritate investigaţiilor privind pasagerii companiilor aeriene care comit agresiuni, în urma unei creşteri de 500% a incidentelor în 2021.

În martie, William Allen Liebisch, în vârstă de 43 de ani, din Cincinnati, Ohio, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru că a intervenit asupra unui echipaj de zbor, a precizat Departamentul de Justiţie.

Liebisch avea asupra sa un cutter într-un zbor spre Tampa şi îi spusese unui pasager al Frontier Airlines că vrea să înjunghie pe cineva de la bord, ceea ce l-a determinat pe pilot să facă o aterizare de urgenţă în Atlanta.

FAA a impus „politica de toleranţă zero” în ianuarie 2021 şi a declarat că o va aplica cel puţin atât timp cât ordinul privind masca facială rămâne în vigoare. Agenţia a ales să o prelungească pe termen nedefinit în aprilie 2022 .

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează