G4Media.ro

Acordarea Premiului Carol cel Mare preşedintelui Klaus Iohannis va avea loc abia…

Acordarea Premiului Carol cel Mare preşedintelui Klaus Iohannis va avea loc abia în 2021 / Organizatorii spun că au amânat ceremonia din cauza epidemiei de coronavirus

Din cauza pandemiei de coronavirus, festivitatea de decernare preşedintelui României, Klaus Iohannis, a Premiului Carol cel Mare va fi amânată cu un an, scrie Suddeutsche Zeitung, preluată de Rador.

După cum s-a anunţat miercuri, decizia a fost luată în comun de către oraşul Aachen, Directoratul Premiului Carol şi deţinătorii distincţiei.

”Directoratul este foarte încrezător în a crea în mai 2021 cadrul demn uzual în clădirea Primăriei pentru actul festiv şi de a permite populaţiei să participe la festivitate şi la un program festiv diversificat” – a afirmat primarul general al oraşului Aachen, Marcel Philipp.

Iniţial decernarea preşedintelui Klaus Iohannis al premiului Carol cel Mare era prevăzut pentru 21 mai 2020. Înainte cu câteva săptămâni conducerea oraşului a făcut cunoscut că din cauza crizei provocate de coronavirus evenimentul va fi amânat pentru o dată neprecizată încă.

Context

Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să primească, la 21 mai 2020, în orașul german Aachen, Premiul Internațional ”Carol cel Mare” pentru unitatea Europei, conform unei decizii a Societății Premiului Internațional ”Carol cel Mare” al orașului Aachen anunțate la 14 la decembrie 2019.

În conferinţa de presă la care a fost anunţată decizia, preşedintele Societății, Jürgen Linden, a afirmat că această distincţie este menită să-l încurajeze pe Iohannis să continue să conducă ţara sa pe calea europeană.

Sursa: Suddeutsche.de/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Neserioși daca au promis iar acum se fofilează și nu se țin de cuvânt.

  2. Nu mai are nicio șansă să i se acorde în 2021 pentru că decredibilizarea Președintelui se va accentua începând cu septembrie a. c.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.