G4Media.ro

Acord în UE pentru noile norme privind asigurările auto / Victimele accidentelor,…

Acord în UE pentru noile norme privind asigurările auto / Victimele accidentelor, protejate în cazul în care compania de asigurări intră în faliment

Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns la un acord provizoriu cu privire la normele legate de asigurările auto, care să protejeze mai bine persoanele rănite în cazul unui accident într-un stat membru, în special victimele unui accident cauzat de un șofer din altă țară a UE.

Noile norme prevăd ca, în cazul în care compania de asigurări a părții responsabile intră în faliment, organismele naționale de compensare să suporte costurile, iar victima să fie despăgubită, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor (IMCO).

Pentru a combate conducerea fără asigurare, directiva modificată permite verificarea transfrontalieră a asigurării vehiculelor.

Acordul introduce utilizarea obligatorie a unei declarații unice privind istoricul revendicărilor și obligații de a informa cetățenii în legătură cu opțiunile pe care le au pentru a solicita despăgubiri. În plus, asiguratorii vor trebui să trateze în mod egal pe toți cetățenii UE și să accepte declarațiile din istoricul daunelor din alt stat membru ca fiind egale cu o declarație internă, inclusiv pentru acordarea unor reduceri la plata asigurărilor.

Vor exista noi instrumente gratuite de comparare a prețurilor, astfel încât șoferii să poată compara prețurile, tarifele și acoperirea oferită de diferiți furnizori.

Biciclete electrice sunt excluse de la obligația de asigurare.

Raportul asupra căruia s-a ajuns la o înțelegere urmează să fie adoptat oficial de Parlament și Consiliul UE. Odată aprobată, directiva va intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE. Noile reguli vor începe să se aplice la 24 de luni de la intrarea lor în vigoare.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.