G4Media.ro

A murit Ștefan Cazimir, fondatorul Partidului Liber-Schimbist imediat după Revoluția din 1989.…

A murit Ștefan Cazimir, fondatorul Partidului Liber-Schimbist imediat după Revoluția din 1989. Numele său, pe lista lui Mădălin Hodor cu posibili colaboratori ai Securității

Profesorul filolog Ştefan Cazimir a murit, joi, la vârsta de 88 de ani, transmite News.ro. Imediat după Revoluţia din 1989, Ştefan Cazimir a fondat Partidul Liber – Schimbist, unul din multe partide minuscule care au rupt electoratul anti-FSN și au împiedicat formarea unei opoziții puternice. Numele său apare pe o listă a istoricului Mădălin Hodor cu presupuși colaboratori ai Securității.

”Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a aflat cu profundă durere şi imens regret de trecerea în nefiinţă a domnului Prof. (Emeritus) univ. dr. Ştefan Cazimir, intelectual de înaltă ţinută, recunoscut şi apreciat om de cultură. Prin dispariţia sa, nu doar comunitatea evreiască suferă o uriaşă pierdere, ci şi societatea română în general”, a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Ştefan Cazimir a fost cunoscut drept un critic important al operei lui I.L. Caragiale. Autor a numeroase volume, Ştefan Cazimir a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai Consiliului Editorial al Editurii Hasefer.

Ştefan Cazimir s-a născut la Iaşi, în 10 noiembrie 1932, şi a urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti, devenind doctor în fililogie. Ulterior, a predat la Universitatea din Bucureşti, fiind membru al Catedrei de literatură română.

A intrat în viaţa politică în 1990, ca preşedinte fondator al Partidului Liber- Schimbist, şi a fost deputat în trei legislaturi (1990–1992, 1992–1996, 2000–2004). (Foto: Agerpres / Mihai POZIUMSCHI)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. .

  2. Cum a ajuns in parlament ?

  3. Și ăsta a fost unul dintre cei care după ’89 au „fătat” tot felul de partide și partidulețe, fără nici o valoare.
    Vă mai amintiți de „Partidul Pensionarilor”? Dar de „Partidul Șoferilor”? 😂🤣😂🤣😂

  4. Un baiat smecher fost colaborator al securitatii.

  5. Banuiesc că da,altfel murea de covid