G4Media.ro

Rheinmetall își intensifică producția de muniție, pe măsură ce vin avertismentele despre…

Sursa foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Rheinmetall își intensifică producția de muniție, pe măsură ce vin avertismentele despre amenințarea Rusiei la adresa altor state

Compania de armament Rheinmetall vrea să își crască rapid producția de muniție de artilerie de 155 de milimetri. Potrivit unui reportaj din „Spiegel”, piatra de temelie a unei noi fabrici de muniție în Unterlüß, Saxonia Inferioară, va fi pusă pe 12 februarie. În plus, compania germană tocmai a anunțat achiziții de firme în România și Ungaria.

Rheinmetall vrea să investească în Unterlüß o sumă de 300 de milioane de euro și să poată produce 200.000 de cartușe de artilerie pe an până în 2025. Deoarece producția de muniție este importantă pentru susținerea Ucrainei, alături de ministrul apărării Boris Pistorius e așteptat și cancelarul Olaf Scholz (ambii SPD) la inaugurarea fabricii.

Potrivit „Spiegel”, guvernul federal plănuiește garanții de achiziție pentru muniție, dar și relaxări legale pentru a le permite producătorilor de armament să producă pe stoc.

Pe lângă extinderea producției de muniție la Unterlüß, Rheinmetall dorește să își intensifice producția de explozibili în Germania, Ungaria și România. O fabrică de muniții este planificată și în Lituania, în estul NATO. Potrivit directorului general Armin Papperger, Rheinmetall va fi capabil să producă un număr de 700.000 de cartușe de 155 milimetri în diferitele sale locații până la sfârșitul anului 2024.

„Obiectivul nostru este să asigurăm securitatea aprovizionării pentru nevoile de muniție începând cu 2025”, a declarat Papperger pentru „Spiegel”. „Noi, în Germania, trebuie să devenim în cele din urmă mai independenți în producția de muniție de artilerie”, a adăugat managerul de armament.

Papperger nu a așteptat garanții de achiziție pentru noua muniție din partea Bundeswehr sau a guvernului federal atunci când și-a făcut planurile. „Mă pot baza pe deplin pe ministrul apărării; strângerea sa de mână și asigurarea că Bundeswehr va achiziționa cantități mari de muniție în următorii ani sunt suficiente pentru mine”, a declarat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asa isi justifica Pistorius urletele ca Germania trebuie sa faca…. sunt curios, are actiuni la firma asta???

  2. la noi , era greva ca nu si-au primit salariile amgajatii de la o fabrica din domeniul apararii.. stat PSDNLUDMR DE K…T

    • Ori e gargara pt acționari și afaceri. Ori ăștia știu ceva, ca lunar din septembrie 2023 ăștia în Germania testează sirenele și verifica adăposturile. Dar credeți ca milioanele de emigranți din aceasta tara vor ieși cu pieptul în fata sa apere tara adoptiva. Cred ca va fi haos, război intern cu grupurile de mana lunga.