G4Media.ro

Conflict Israel-Hamas, ”importat” de Franța: 719 acte antisemite au avut în Hexagon…

sursa foto: captura video

Conflict Israel-Hamas, ”importat” de Franța: 719 acte antisemite au avut în Hexagon după atacul teroriștilor Hamas din 7 octombrie

Ministrul francez de Interne a anunțat o creştere puternică a arestărilor din ultimele trei săptămâni, arestări legate de actele antisemite comise în Franța, transmite Le Figaro, citat de Rador Radio România.

Nu există nicio îndoială: conflictul dintre Israel și Hamas a fost importat în Franța. În timp ce ofensiva Hamas împotriva statului evreu din 7 octombrie a dus la o nouă izbucnire de violență în Orientul Mijlociu, acest război, foarte dezbinator, a avut consecințe directe în Franța.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a anunțat că serviciile sale au înregistrat 719 „evenimente sau incidente antisemite” începând cu 7 octombrie, data atacului Hamas. Aceste acțiuni, care au cunoscut o creștere puternică de aproape trei săptămâni, se înscriu, de asemenea, într-o „creștere destul de puternică a actelor antireligioase de câțiva ani”. Ministrul a deplâns faptul că „ura față de ceilalți este destul de puternică în ţara noastră”.

Deşi numărul actelor antisemite poate părea semnificativ, Gérald Darmanin laudă prezența mai mare a „polițiștilor și jandarmilor pe teren”. În total, 389 de persoane au fost arestate „în legătură cu aceste incidente”. De asemenea, ministrul a vorbit şi despre cele 4.948 de semnalări către platforma Pharos „pentru amenințări, comentarii antisemite sau susținere a terorismului”. Sinonim, potrivit lui, cu „un fel de eliberare a discursurilor pline de ură”.

După ce partidul La France Insoumise a refuzat cu încăpățânare să califice Hamas drept mișcare teroristă, chiriașul din Place Beauvau consideră că partidul lui Jean-Luc Mélenchon „se înscrie în mod clar în afara câmpului republican”. Și asta, pentru a promova mai bine „poziția puternică și echilibrată a Franței în Orientul Mijlociu”, care permite, potrivit ministrului „să se vorbească și cu populația franceză”. „Vreau să le spun compatrioților noștri musulmani că îi protejăm la fel de mult ca și pe compatrioții noștri evrei”, a punctat ministrul de Interne. (Traducerea: Rodezia Costea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. ia mai cerneti dintre ei ma