G4Media.ro

Teroriștii ISIS revendică atentatul cu bombă din capitala Afganistanului, în care au…

Sursa foto; Twitter/ @IbnAlRafidayn

Teroriștii ISIS revendică atentatul cu bombă din capitala Afganistanului, în care au murit patru oameni

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat vineri seara un atentat cu bombă care s-a soldat cu moartea a patru persoane, cu o zi înainte, într-un centru comercial din capitala afgană Kabul, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Luptători SI au reuşit să introducă un colet capcană într-o sală în care se adună şiiţi”, a declarat organizaţia sunnită într-un comunicat.

Explozia a avut loc în Dasht-e-Barchi, un cartier populat în principal de comunitatea şiită hazara, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţei din Kabul, Khalid Zadran, care a anunţat un nou bilanţ de patru morţi şi şapte răniţi. O anchetă este în curs de desfăşurare, a adăugat el.

Teroriștii au vizat o sală de sport situată în incinta centrului comercial, a declarat vineri o sursă de la faţa locului pentru AFP.

Autorităţile talibane afgane susţin că deţin controlul asupra securităţii în ţară, dar în ultimii doi ani au fost comise zeci de atacuri împotriva civililor, majoritatea revendicate de SI-K, ramura locală a grupării Stat Islamic.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează