G4Media.ro

O îngrijitoare filipineză și-a salvat viața și pe cea a angajatoarei sale…

Sursa foto: captură video

O îngrijitoare filipineză și-a salvat viața și pe cea a angajatoarei sale în vârstă de 95 de ani, la 7 octombrie, după ce teroriștii Hamas au intrat în locuința lor de la granița cu Gaza

O îngrijitoare filipineză cu o gândire rapidă și-a salvat viața și pe cea a angajatoarei sale Nitza Hefetz, în vârstă de 95 de ani, la 7 octombrie, dându-i unui terorist Hamas care intrase prin efracție în locuința lor de la granița cu Gaza economiile pe care le pregătise pentru o călătorie planificată în Filipine două zile mai târziu, scrie Times of Israel.

„Mi-am deschis portofelul și i-am spus să ia tot ce aveam, 1.500 NIS (370 de dolari), doar pentru a mă salva pe mine și pe Nitza”, a declarat îngrijitoarea, Camille Jesalva, pentru site-ul de știri Ynet. „I-am arătat biletul de avion și l-am rugat doar să nu-l ia pe acela.”

Teroristul a întrebat apoi dacă mai sunt și alți bani în casă, în Kibbutz Nirim, și s-a plimbat în jurul proprietății, cu Jaslava, în vârstă de 31 de ani, în spatele său. El a luat smartphone-ul lui Jeslava și în cele din urmă a plecat.

„Este un miracol că am rămas în viață”, a declarat ea pentru Ynet. „I-am spus mamei mele că voi muri și am rugat-o să-mi trimită o fotografie a fiului meu, pentru că simțeam că nu voi scăpa cu viață din asta.”

Ea nu și-a mai văzut fiul, în vârstă de 7 ani, de un an și jumătate.

Jesalva s-a încuiat cu Hefetz în camera protejată, unde au petrecut câteva ore până la sosirea ajutoarelor.

Pentru că anterior a lucrat în Dubai, ea a înțeles că persoanele care vorbeau „foarte agresiv”, mai întâi în afara casei și apoi înăuntru, o făceau în arabă.

Dintr-odată, ea s-a trezit în fața teroriștilor.

„Erau foarte mulți și eram sigură că ne vor ucide”, își amintește ea. „M-am ridicat în picioare și i-am spus unuia dintre ei: «Bună ziua, domnule». Apoi m-a întrebat: «Unde sunt banii?»”.

„Nitza s-a trezit și a vrut să protesteze, iar el a început să țipe la ea”, a continuat ea. „Eram speriată, i-am spus «Nitza, te rog să taci» și m-am uitat la el. Am văzut că devenea nervos, iar eu eram și mai îngrijorată. I-am spus: «Vă rog, domnule, ea este bătrână și nu înțelege nimic. Vă rog să nu faceți nimic».”

După ce teroriștii au plecat, cele două femei au rămas, îmbrățișate, în camera protejată, până la sosirea soldaților israelieni.

Jesalva și-a anulat zborul spre Filipine pentru a rămâne alături de Hefetz. „Simt că nu o pot părăsi, ca și cum ar fi cea mai bună prietenă a mea”, a spus ea. „Ea are încredere în mine și eu am încredere în ea.”

Ea speră să zboare acasă peste o lună.

Fiica lui Hefetz, Yael Arieli, în vârstă de 74 de ani, care locuiește în Kibbutzul Sha’ar Hagolan din nordul Văii Iordanului, a declarat că Jesalva a contactat-o în acea dimineață îngrozitoare, „foarte stresată și speriată”.

Numind-o un înger, ea a spus că Jesalva i-a salvat viața mamei sale, care trăiește de 70 de ani în Kibbutzul Nirim.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează