G4Media.ro

Statele Unite speră că mai mulți ostatici vor fi eliberați de Hamas

Sursa foto: Jaafar ASHTIYEH / AFP

Statele Unite speră că mai mulți ostatici vor fi eliberați de Hamas

Administrația președintelui american Joe Biden „speră” că mai mulți ostatici deținuți de Hamas vor fi eliberați, a declarat duminică secretarul de stat Antony Blinken în cadrul emisiunii Meet the Press de la NBC.

„Nu știm de ce Hamas a ales să le elibereze mai întâi pe Natalie și Judith (Raanan). Folosesc cuvântul «primele» în mod avizat, pentru că, din nou, sperăm că vor urma și altele”, a spus el. „Este un lucru în care suntem implicați practic non-stop”.

El a spus că oficialii americani au fost angajați cu parteneri din regiune și au purtat discuții cu cei care ar putea avea influență pe lângă Hamas pentru eliberarea ostaticilor, relatează CNN.

Blinken a spus că, dintre cei 10 americani care nu au fost găsiți, se crede că unii sunt ostatici, dar nu a oferit o cifră exactă.

„Ceea ce nu știm cu siguranță este dacă unii dintre cei dispăruți sunt morți și pur și simplu nu au fost descoperiți încă, sau dacă sunt ostatici. Dar avem o idee destul de clară că un număr de 10, cel puțin, sunt reținuți în Gaza de către Hamas”, a spus el.

Întrebat dacă SUA doresc ca Israelul să își amâne operațiunea terestră până când mai mulți ostatici pot fi eliberați – așa cum a relatat CNN, potrivit a două surse informate despre discuții – Blinken a spus că SUA discută cu Israelul în mod regulat, dar a susținut că deciziile trebuie luate de Israel.

Ulterior, Blinken a declarat că SUA rămâne preocupată de o potențială escaladare din partea reprezentanților iranieni și că este pregătită pentru această probabilitate.

„Luăm măsuri pentru a ne asigura că putem să ne apărăm eficient oamenii și să răspundem decisiv dacă este nevoie. Nu este ceea ce ne dorim, nu este ceea ce căutăm. Nu dorim o escaladare”, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...