G4Media.ro

Premierul israelian avertizează că dacă Hezbollah se alătură războiului va fi „devastator”…

Sursa foto: captură video

Premierul israelian avertizează că dacă Hezbollah se alătură războiului va fi „devastator” pentru Liban

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că, dacă Hezbollah decide să intre în război, va fi paralizat „cu o forță [pe care] nici măcar nu și-o poate imagina”, transmite CNN.

„Iar semnificația pentru [Hezbollah] și pentru statul Liban va fi devastatoare, dar suntem pregătiți pentru orice scenariu”, a declarat Netanyahu în timpul unei vizite la trupele din nordul țării, duminică.
Într-o înregistrare video, Netanyahu le spune comandourilor „suntem într-o bătălie pentru viață, o bătălie pentru casă. Aceasta nu este o exagerare, acesta este războiul. Trebuie să fie sau să înceteze – ar trebui să înceteze”.

Hezbollah este o mișcare islamistă susținută de Iran, cu una dintre cele mai puternice forțe paramilitare din Orientul Mijlociu. Gruparea, care își are baza principală la granița dintre Israel și Liban, ar putea deveni un jucător imprevizibil în războiul Hamas-Israel și ar putea declanșa un conflict regional mai amplu.

Conflictul care a început cu atacurile mortale ale Hamas asupra Israelului – despre care oficialii israelieni spun că au ucis 1.400 de persoane – a avut deja ramificații largi în Orientul Mijlociu și a declanșat disensiuni diplomatice și proteste în întreaga lume.

Repercusiunile sunt palpabile la granița dintre Liban și Israel, unde Hezbollah și Israelul au fost angajate încă de la începutul războiului în ciocniri, punând întreaga regiune pe muchie de cuțit.

Rămâne neclar dacă Hezbollah va interveni în războiul Hamas-Israel în numele palestinienilor. În cazul în care Hezbollah se va implica în război, ar deschide un conflict pe mai multe fronturi, propulsând Orientul Mijlociu pe un teritoriu necunoscut, cu consecințe imprevizibile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Oribil lucru au făcut acești păgâni și ei trebuie să plătească. Toți !

  2. ii mananca sub coada si pe flamanzii aia.

  3. Escaladarea conflictului înseamnă fără îndoială și mai multe victime printre civili. Conflictul acesta din Orientul Mijlociu cunoaște perioade mai încrâncenate și mai calme de cel puțin trei sferturi de veac. Comunitatea internațională, probabil, ar fi putut face mai mult pentru ca perioadele încrâncenate să fie mai rare și cu mai puține victime dintre civili.