G4Media.ro

Secretarul american al Apărării: Nu s-a pus nicio condiție în privința folosirii…

Sursa foto: Facebook / Lloyd J. Austin

Secretarul american al Apărării: Nu s-a pus nicio condiție în privința folosirii ajutorului militar pe care SUA l-a trimis Israelului

Statele Unite nu au pus nicio condiţie Israelului pentru folosirea ajutorului lor militar, a declarat joi, la Bruxelles, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, transmite AFP conform Agerpres.

‘Noi nu am pus nicio condiţie pentru utilizarea echipamentelor noastre. Este vorba despre o armată profesionistă condusă de un comandament profesionist. Sperăm şi ne aşteptăm ca ei să facă lucrurile corect în desfăşurarea campaniei’ împotriva Hamas, a spus Austin în faţa presei, după o reuniune cu omologii săi din ţările NATO.

El a confirmat angajamentul Statele Unite alături de Israel, pentru a răspunde cât mai rapid posibil solicitărilor acestuia în materie echipamente sau ajutor militar.

‘Vom acţiona rapid pentru a furniza Israelului ceea ce îi este necesar pentru a continua să-şi protejeze cetăţenii şi teritoriul’, a spus şeful Pentagonului.

Întrebat despre folosirea proporţională a forţei împotriva Hamas, Austin a refuzat să dea o definiţie precisă.

‘Israelienii au dreptul să-şi protejeze poporul şi ne aşteptăm ca ei să rămână concentraţi pe aceasta, nu voi încerca, aşadar, să definesc proporţionalitatea pentru dumneavoastră’, a explicat el.

Austin a spus şi că Statele Unite nu au avut niciun indiciu că se pregătea un atac al Hamas împotriva Israelului. ‘Dacă am fi avut astfel de indicii, le-am fi pus la dispoziţia Israelului, dar, din câte cunosc, nu am avut nimic de acest fel’, a afirmat responsabilul american

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Deci Israelul nu tre sa dea socoteala pentru nimic dar Ukraina tre sa justifice fiecare obuz.

    • @Regele,sant doua lucruri diferite,Isdraelul nu are nevoie de ajutor,iar in Ukraina sunt oameni cu obiceiuri romanesti……..fura tot ce poti. Sper ca ai inteles.

    • Armata profesionista care executa ordinele unui guvern fascist, practicant al genocidului si apartheidului cel mai extrem.
      Problema nu e furatul de obuze, ci pe cine omori cu ele. Israelul e mare colecționar de crime de război, poate mai multe ca Rusia, pe când Ucraina e exemplara. Asa ca întrebarea @Regelui e perfect îndreptățită.

    • Eu n-am auzit sa se vorbească de ajutoare umanitare. Medici, aspirine, perfuzii… Tu ești un mare războinic. Sunt sigur că dacă te trimite nevastă-ta sa duci gunoiul și e becul ars pe scara zici că ești obosit.

  2. Conform cu logica Omului de pe (L) luna,Israelul nu are nevoie de ajutor dar i se oferă in timp ce Ucrainei care are nevoie i se țârâie după ce este amagită cu lunile..
    Eu aș merge mai departe si aș continua logica ta:

  3. Se dorește desființarea de urgență a

  4. a palestinienilor din Fâșia Gaza

  5. in timp ce se dorește reducerea

  6. popoarelor ruse si ucrainene cu țârâita

  7. natiilor ruse si ucrainene cu țârâita

  8. Așa se poate publica un comentariu ..in rate