G4Media.ro

Rapul, cel mai popular stil muzical pe platforma Spotify, în rândul utilizatorilor…

Sursa foto: Pexels / cottonbro

Rapul, cel mai popular stil muzical pe platforma Spotify, în rândul utilizatorilor francezi / AFP conduce în topul podcasturilor

Rapul este genul muzical preferat al utilizatorilor francezi ai platformei Spotify, iar cel mai ascultat podcast în limba franceză este cel al AFP, intitulat „Sur le fil”, potrivit datelor publicate de această companie de streaming audio marţi, cu ocazia celei de-a 15-a sale aniversări, informează AFP, citată de Agerpres.

Atunci când platforma Spotify a fost lansată în 2008, „artiştii cei mai ascultaţi în Franţa erau artişti pop-rock anglo-saxoni”, dar „începând din 2016, artiştii francezi hip-hop domină în fiecare an clasamentele franceze”, a anunţat filiala franceză a companiei suedeze, care nu a comunicat însă statistici detaliate.

În 2008, cei mai ascultaţi trei artişti pe Spotify în Franţa erau grupurile pop-rock britanic Coldplay şi american The Killers, urmate de rapperul american Kanye West. În schimb, în 2022, primele trei locuri ale podiumului au fost ocupate de rapperii francezi Jul, Ninho şi Damso.

Cele mai ascultate piese în Franţa după lansarea platformei de streaming aparţin şi ele rapului francez: „Bande organisée” a colectivului de rapperi din Marsilia (inclusiv Jul) 13 Organisé (2020), „La vie qu’on mene”, lansată de Ninho (2019), şi „La kiffance”, interpretată de Naps (2021).

Cei mai ascultaţi trei artişti francezi la nivel mondial după lansarea Spotify sunt David Guetta, DJ Snake şi Daft Punk.

În ceea ce priveşte podcasturile, emisiunea de ştiri „Sur le fil” a Agenţiei France-Presse (AFP) este cea mai ascultată în Franţa pe Spotify după lansarea platformei, devansând podcasturile „Brut.” şi „L’Heure du Monde”, realizate de compania video Brut şi cotidianul Le Monde.

Lansat în 2021, „Sur le fil” este podcastul cotidian realizat de AFP şi de cei 1.700 de jurnalişti ai săi din lumea întreagă.

El este ascultat în special pe Spotify, dar mai puţin pe alte platforme: la nivel global, „Sur le fil” se clasează pe locul al 21-lea în clasamentul celor mai ascultate podcasturi franceze (264.000 de descărcări la nivel mondial în august 2023 şi 235.000 în Franţa), potrivit celor mai recente statistici publicate de ACPM (Alianţa pentru statistici din presă şi media).

Spotify, numărul unu mondial în rândul platformelor audio, a înregistrat o creştere record a numărului utilizatorilor săi activi din lumea întreagă, ajungând la 551 de milioane de utilizatori activi la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din acest an, potrivit datelor oficiale publicate spre finalul lunii iulie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează