G4Media.ro

Furie în Polonia după ce doi jucători de la Legia Varșovia au…

Sursa foto: Twitter/AZ Alkmaar

Furie în Polonia după ce doi jucători de la Legia Varșovia au fost arestați în Olanda

Poliția olandeză a arestat doi jucători de la echipa poloneză de fotbal Legia Varșovia după meciul din Liga Conferinței Europa cu AZ Alkmaar, au anunțat oficialii, provocând o reacție furioasă în Polonia, scrie Reuters.

Poliția olandeză a declarat că a reținut un bărbat de 28 de ani din Serbia și un bărbat de 33 de ani din Portugalia după meciul de joi, care s-a încheiat cu victoria echipei olandeze cu 1-0, și că aceștia se află încă în arest.

„După meci, doi jucători de la Legia Varșovia au rănit angajații AZ, care au avut apoi nevoie de îngrijiri medicale. Acești jucători au fost reținuți sub acuzația de abuz”, au precizat poliția, procurorii și orașul Alkmaar într-un comunicat comun.

Potrivit presei poloneze, jucătorii în cauză sunt Radovan Pankov și Josue. Jucătorii au fost scoși din autocarul echipei și duși la o secție de poliție, a precizat poliția.

Alți jucători și oficiali ai Legia au devenit, de asemenea, violenți când au fost reținuți în interiorul stadionului, în timp ce poliția încerca să escorteze fanii polonezi în afara terenului, au precizat autoritățile locale.

„Presa poloneză creează imaginea că jucătorii au fost victimele poliției, dar acest lucru este departe de adevăr. Jucătorii înșiși au fost violenți”, se arată în comunicat.

Fanii echipei Legia Varșovia au atacat deja poliția înainte de meci, lăsând inconștient un polițist în echipament antirevoltă, în timp ce au luat cu violență poarta de intrare a stadionului.

Televiziunea publică poloneză, TVP, a relatat că președintele și proprietarul Legia, Dariusz Mioduski, a fost lovit în față de poliție, în timp ce mai mulți membri ai personalului Legia au fost loviți cu bastoane. Incidentul a provocat valuri la cel mai înalt nivel în Polonia.

„Am ordonat Ministerului de Externe să ia măsuri diplomatice urgente pentru a verifica evenimentele din această noapte”, a scris premierul polonez Mateusz Morawiecki pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

„Jucătorii și fanii polonezi trebuie să fie tratați în conformitate cu legea”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine cunoaste Olanda,stie foarte bine ca polita nu face abuzuri daca nu este provocata. In schimb nervositatea si consumul de alchool in randul polonezilor este foarte cunoscuta,dat faptului ca devin agresivi din cvasi motive.Inteleg ca au pierdut si asta ia infuriat.