G4Media.ro

Rusia interzice importul de peşte şi fructe de mare din țări ”neprietenoase”…

Sursa Foto: Sfatulmedicului.ro

Rusia interzice importul de peşte şi fructe de mare din țări ”neprietenoase” / Uniunea Europeană e pe listă

Guvernul rus a interzis importurile de produse de mare din țări „neprietenoase”, inclusiv cele din Uniunea Europeană (UE), potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia. ”S-a introdus o interdicție privind importul în Federația Rusă de pește și crustacee din țări neprietenoase”, se precizează în comunicat, citat de publicația spaniolă 20Minutos.

Potrivit Ministerului rus al Agriculturii, respingerea importurilor din UE, Statele Unite și Norvegia ”va elibera anumite nișe”; ale pieței locale ruse care vor fi ocupate de producătorii interni. În acest fel, companiile rusești ”vor avea posibilitatea de a crește volumele de producție, de a extinde gama (de produse) și de a crește numărul de locuri de muncă”, mai informează comunicatul.

Guvernul rus a adoptat pe 8 martie 2022 o listă de țări și teritorii ”neprietenoase”, care include SUA și Canada, toate statele membre UE, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Australia , Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Prea mult EPA+DHA poate ajuta creierul să gândească, înțeleaptă măsură!

  2. Foarte bine. Peste si fructe de mare mai ieftine pentru toata lumea! Spasiva Ruzzia:)

  3. O măsură buna pentru economie. Daca nici rușii n-au unde sa pescuiască…. Marea Neagra, Marea Caspică, Marea Baltică, Oceanul Arctic, Oceanul Pacific. Prin absenta importurilor e limpede că va crește producția internă. Așa vor face cu toate,treptat reducând importurile doar la ceea ce nu pot produce. Și atunci vine China cu tăiței, espadrile și mașini electrice, Iranul cu fistic, rodii și drone Shahed, și Romania cu crap, caras, chefal și lingăi.

  4. Fructe? Sea food = mâncare din mare

    • Din franceza (fruits de mer): toate animalele cuticulate marine comestibile, mai putin pestii si mamiferele.