G4Media.ro

Daune „considerabile” în atacurile rusești asupra Odesei – ministrul ucrainean al Agriculturii:…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Daune „considerabile” în atacurile rusești asupra Odesei – ministrul ucrainean al Agriculturii: 60.000 de tone de cereale distruse

Oficialii ucraineni spun că au fost avariate instalațiile unui port mai mic din Chornomorsk, situat la aproximativ 19 kilometri de portul principal Odesa, relatează Sky News.

Ministrul agriculturii, Mykola Solsky, spune că 60.000 de tone de cereale au fost distruse acolo, cu daune „considerabile” la infrastructura sa de export.

El a adăugat că cerealele ar fi trebuit să fie încărcate și expediate cu 60 de zile în urmă prin intermediul Inițiativei pentru cereale din Marea Neagră – acordul negociat de ONU pe care Rusia a refuzat să-l prelungească luni.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că, prin atacul asupra orașului Odesa, Rusia a vizat în mod deliberat infrastructura asociată cu acordul privind cerealele din Marea Neagră, în urma deciziei sale de a se retrage luni din această inițiativă, relatează CNN.

„Teroriștii ruși au vizat în mod deliberat infrastructura acordului privind cerealele, iar fiecare rachetă rusească este o lovitură nu doar împotriva Ucrainei, ci împotriva tuturor celor din lume care doresc o viață normală și sigură”, a scris Zelenski pe Telegram.

„Armata a fost instruită să consolideze protecția oamenilor și a infrastructurii portuare, iar ministerul de externe a fost instruit să intensifice contactele cu partenerii pentru a crește presiunea asupra statului terorist și pentru a continua exporturile normale de cereale ucrainene.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...