G4Media.ro

Nissan va investi 725 milioane de dolari în noua divizie de vehicule…

Foto: europe.autonews.com

Nissan va investi 725 milioane de dolari în noua divizie de vehicule electrice a Renault – Yomiuri

Producătorul auto nipon Nissan Motor va investi probabil aproximativ 100 miliarde de yeni (725 milioane de dolari) în Ampere, noua divizie de vehicule electrice a grupului francez Renault, a anunţat vineri publicaţia Yomiuri, ceea ce potenţial ar îndepărta un obstacol în calea discuţiilor pentru reechilibrarea alianţei lor de două decenii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Compania din Japonia a stabilit joi condiţiile contractului pentru revizuirea parteneriatului cu Renault şi a ajuns la un acord cu partenerul său francez privind nivelul investiţiei în Ampere, susţine Yomiuri.

Un purtător de cuvânt al Nissan a precizat că discuţiile privind contractul, inclusiv nivelul investiţiei, nu au fost încă finalizate.

„Discuţiile au loc între cele două companii, dar încă nu s-a ajuns la un acord”, a explicat oficialul nipon.

Nissan şi Renault se aşteaptă ca Ampere să fie evaluată la 8-10 miliarde de euro, astfel încât ponderea investiţiei Nissan va fi probabil sub 10% din acea sumă, a indicat Yomiuri, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. În februarie, cei doi producători auto stabiliseră ca nivelul maxim al investiţiei Nissan să fie de 15%.

În anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2023, profitul net al Nissan a urcat cu 3%, la 221,9 miliarde de yeni (1,65 miliarde de dolari), creşterea costurilor cu materiile prime fiind compensată de deprecierea yenului faţă de dolar.

De asemenea, profitul operaţional anual a crescut cu 52,5%, la 377,11 miliarde de yeni, în timp ce vânzările au înregistrat un avans de 25,8%, la 10.600 miliarde de yeni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează