G4Media.ro

UPDATE Grinzile de la podul peste Someș, pe care va trece varianta…

Sursa foto: Facebook/CFR Călători

UPDATE Grinzile de la podul peste Someș, pe care va trece varianta ocolitoare a Becleanului, s-au prăbușit/ Un copac căzut pe firele de înaltă tensiune a blocat trei trenuri

Grinzile care fac legătura între pilonii podului peste Someșul Mare – pe care va trece varianta ocolitoare a orașului Beclean – s-au prăbușit în apă după ce s-a format un curent puternic pe râu în timpul furtunii de cod portocaliu, transmite Timp Online.  Totodată, un copac căzut pe firele de înaltă tensiune pe ruta Beclean pe Somes – Saratel a blocat trei trenuri, in zona localitatii Sieu Odorhei.

Constructorul va face altele noi, dă asigurări primarul Nicolae Moldovan, care crede că se vor obține bani în plus din fondul de calamități.

  • ”A fost o vijelie foarte mare, s-a format un curent pe cursul Someșului Mare și a ridicat în sus grinzile care fac legătura între piloni, cele care se montează și apoi se face suprabetonarea, ceea ce reprezintă structura podului. Pur și simplu vântul le-a ridicat, deși fiecare cântărește 90 de tone, și le-a aruncat în apă. Constructorul va turna grinzi, le va face noi pentru că nu le mai poate folosi pe cele care s-au prăbușit. Unde e planșeul nu s-a întâmplat nimic. Oamenii nu trebuie să-și facă griji că s-ar putea întâmpla vreun dezastru după ce e finalizat podul. Nu va întârzia finalizarea variantei ocolitoare. Poate face grinzile noi în paralel cu lucrările pe care le are”, a declarat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, pentru Timp Online.

Citește articolul integral pe timponline.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează