G4Media.ro

Șeful instituției din Ilfov care trebuia să verifice unul dintre azilele groazei…

Foto: Pixabay

Șeful instituției din Ilfov care trebuia să verifice unul dintre azilele groazei e judecat pentru divulgare de informaţii într-un dosar în care o fetiţă a fost violată. Instituția e în subordinea lui Hubert Thuma

Directorul Direcției Generale de Asistenţă Socială (DGASPC) Ilfov, Bogdan Iulian Pîntea, este judecat într-un dosar care a plecat de la cazul fetei de 12 ani care ar fi fost violată de primarul din Ștefăneștii de Jos, transmite Buletin de București. Șeful protecției sociale din Ilfov este acuzat că ar fi dat informații grupului din care făcea parte edilul, după ce ar fi o obligat o inspectoare din subordine să-i pună dosarul copilei la dispoziție.

El a fost trimis în judecată anul trecut pentru divulgare de informaţii într-un alt dosar de viol cu minori. Cu toate acestea, Consiliul Județean Ilfov, condus de Hubert Thuma (PNL) l-a menținut în funcție.

Thuma a declarat vineri că DGASPC are atribuții de control doar la azilele gestionate de stat, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit să verifice situația de la unul dintre cele trei azile din Ilfov vizate de dosarul DIICOT pornit de la dezvăluirile făcute de jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media și Buletin de București.

Procurorii îl acuză pe Bogdan Iulian Pîntea că ar fi chemat în biroul său un psiholog din subordine care participase la audierea unei fetițe violate, în care principalul suspect este primarul din Ștefăneștii de Jos.

Astfel, directorul de la DGASPC a putut să parcurgă declarația victimei iar prin doi intermediari, informațiile au ajuns cel puțin la unul dintre presupușii violatori.

În același dosar este cercetată și primărița din comuna Dascălu, județul Ilfov, Doina Mănăilă.

Numele directorul DGASPC Ilfov, Bogdan Iulian Pîntea, apare și în stenogramele procurorilor DIICOT care au descins marți la trei centre de asistență socială private din Ilfov.

Citește tot articolul pe Buletin de București

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. pnl, partid de vio.lat,ori de minori!