G4Media.ro

Şapte echipe de liceeni, calificate în ultima etapă a procesului de bugetare…

Foto: RBL

Şapte echipe de liceeni, calificate în ultima etapă a procesului de bugetare participativă #LiceulTău! / Elevii au propus proiecte care să îmbunătăţească condiţiile de învăţare şi să ofere oportunităţi noi de dezvoltare non-formală

Un număr de şapte echipe formate din liceeni şi profesori coordonatori din Bucureşti s-au calificat în ultima etapă a procesului de bugetare participativă „#LiceulTău!”, a anunţat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu, citat de Agerpres.

El a precizat, vineri, pe Facebook, că prin intermediul acestui program, elevii, coordonaţi de cadre didactice, au propus proiecte care să îmbunătăţească condiţiile de învăţare şi să ofere oportunităţi noi de dezvoltare non-formală, în cadrul unităţilor de învăţământ din care fac parte.

Horia Tomescu a menţionat că fiecare proiect combină cel puţin două tematici şi propun activităţi din domeniile: Protecţia mediului & ecologizare, Revoluţii Ştiinţifice, Orientare & tehnici de supravieţuire, Educaţie antreprenorială & financiară, Dezvoltare Cultural artistică, Multimedia & IT, Universul animalelor, Sport & stil de viaţă sănătos.

Potrivit acestuia, în mai puţin de 24 ore, cetăţenii sunt invitaţi să voteze proiectul pe care îl apreciază cel mai mult, accesând https://bugetare-liceultau.pmb.ro/index.

Tomescu a spus că, în peste două luni de probe, PROEDUS a susţinut traininguri în care elevii au învăţat procesul de scriere şi implementare a unui proiect, au fost realizate trei evaluări artistice şi administrative, un concurs de cultură general de tip quiz, din toate activităţile rezultând selecţia a şapte cele mai bune proiecte pe care cetăţenii le pot vota pentru a-l alege pe cel care va fi implementat.

El a adăugat că „Bugetare Participativă – Liceul Tău” este un program realizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, şi face parte din parteneriatul cu UNICEF pentru Iniţiativa Localitate Prietenă a Copiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează