G4Media.ro

Burduf Challange, concurs de alergare în Mărginimea Sibiului, sâmbătă / Traseu de…

Sursa foto: Arto Grafic / Turnul Sfatului

Burduf Challange, concurs de alergare în Mărginimea Sibiului, sâmbătă / Traseu de 14 km, cu o diferență de nivel de 1.100 m / Câștigătorii primesc câte un burduf de brânză

Sâmbătă, 8 iulie, se desfășoară a 5 a ediție a evenimentului cultural – sportiv „Burduf Challenge – Made la Stână „, anunță Asociația My Transilvania.

Cel mai greu traseu de alergare se numește Burduf Trail prin Țara Colibelor, este lung de 14 km, cu o diferență de nivel de 850 m.

”Cei pasionați de drumeții pot opta pentru o drumeție tematică în Grui (zona Ciupari) cu observarea florei și a șurilor vechi, construite din lemn. Ghid Cristian Valentin Cismaru și Bodea Andreea. La final, Brunch cu produse locale și tradiționale”, anunță organizatorii.

Premiera câștigătorilor se va face cu câte un Burduf de Brânză și un suvenir hand made.

„Burduf Challenge este acum la a cincea ediție și mesajul principal al concursului este că dacă vii și faci o activitate precum alergarea pe munte, poți indirect să contribui la economia locală și să salvezi burduful. Pur și simplu alergând o dată poți valorifica acest produs al comunei. Pentru Râu Sadului, burduful este produsul local care înglobează cea mai multă muncă și cea mai multă pricepere”, susține Cristian Cismaru din partea Asociației My Transilvania.

Taxa de participare este de 30 € (150 de lei).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Foarte frumos! Branza de burduf este picanta, cremoasa, aromata, ar trebui omologata EU, daca nu a fost deja. Am tot incercat sa gasesc echivalente dar nu am gasit. Succes!