G4Media.ro

Cel puţin 13 persoane au murit din cauza valului de căldură resimţit…

Sursa foto: Ovidiu Harfas

Cel puţin 13 persoane au murit din cauza valului de căldură resimţit de două săptămâni în Statele Unite

Autorităţile americane anunță că cel puţin 13 persoane au murit din cauza valului de căldură resimţit de două săptămâni în Statele Unite, afectate cel mai probabil de o deteriorare a calităţii aerului, un fenomen asociat cu incendiile de vegetaţie din Canada, au anunţat vineri autorităţile americane, citate de AFP.

Un val de căldură s-a produs în sudul Statelor Unite, în special în Texas şi Louisiana, cu temperaturi care depăşesc adeseori pragul de 40 de grade Celsius şi pe care experţii în meteorologie le atribuie schimbărilor climatice.

„Zece locuitori din comitatul nostru au murit din cauza căldurii, iar cea de-a 11-a persoană, care locuia într-un district învecinat dar care a fost transportată la unul dintre spitalele noastre, a decedat”, a declarat vineri un purtător de cuvânt din comitatul Webb din statul Texas, situat lângă graniţa cu Mexic.

Săptămâna trecută, un adolescent şi-a pierdut cunoştinţa, apoi şi viaţa, în timpul unei drumeţii în parcul natural Big Bend, într-o zi în care temperatura a urcat până la 48 de grade Celsius, potrivit autorităţilor locale.

În plin val de căldură, o femeie de 62 de ani a fost de asemenea găsită decedată în Louisiana într-o localitate în care o furtună a lăsat mii de familii fără electricitate şi, deci, fără acces la instalaţiile de climatizare. „Moartea ei a fost asociată cu căldura”, a raportat Ministerul Sănătăţii din acest stat american.

În Mexic, peste 100 de persoane au murit între 12 şi 25 iunie din cauza unui val de căldură extremă care a lovit nordul ţării, frontalier cu Statele Unite, precum şi capitala Ciudad de Mexico, a anunţat în această săptămână Secretariatul mexican pentru Sănătate.

În nordul continentului, Canada se confrunta în continuare vineri cu incendii uriaşe de vegetaţie, care au provocat episoade de poluare atmosferică fără precedent în marile oraşe din provinciile Quebec şi Ontario.

Fumul provocat de incendiile de vegetaţie din Canada şi-a continuat deplasarea spre sud, ajungând în Midwest şi pe coasta estică a Statelor Unite, unde aproximativ 120 de milioane de oameni se confruntă în aceste zile cu un episod de poluare atmosferică, potrivit autorităţilor locale americane.

Vineri, calitatea aerului din oraşe precum New York şi Philadelphia a fost considerată dăunătoare pentru sănătate, conform platformei guvernamentale Airnow, care evaluează calitatea aerului în Statele Unite.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Acum dacă ne uitam pe alte statistici, cred ca mult mai mulți au murit de fumat in ultimele zile sau de obezitate decât de valul asta de caldura.

    • Deci? Este bine că au murit? Nu există încălzire globală? Zi-o pe-aia „dreaptă”, nu te feri!