G4Media.ro

Aproximativ 2.000 de migranţi au sosit pe insula italiană Lampedusa în ultimele…

Sursa foto: Pixabay

Aproximativ 2.000 de migranţi au sosit pe insula italiană Lampedusa în ultimele 24 de ore / Centrul de primire în port are o capacitate de 400 de persoane

În ultimele 24 de ore, aproximativ 2.000 de migranţi au sosit pe insula italiană Lampedusa, cea mai apropiată din ţară de coasta africană, astfel încât centrul de primire din port, care are o capacitate de 400 de persoane, a ajuns la saturaţie, transmite EFE, citată de Agerpres.

De-a lungul nopţii, cel puţin 14 ambarcaţiuni au adus aproape 700 de pasageri, într-un ritm neîncetat de sosiri care a fost sporit de vremea bună, relatează presa locală.

Miercuri, pe insulă au ajuns 1.290 de migranţi, inclusiv zeci de minori neînsoţiţi, însă mulţi dintre ei sunt transferaţi la Porto Empedocle, pe insula Sicilia, pentru a elibera centrul de primire din Lampedusa.

Cele mai multe dintre bărcile care sosesc pe coastele insulare italiene pleacă din Libia şi Tunisia, însă deja au fost reperate noi ambarcaţiuni care necesită atenţie, au adăugat surse locale.

Multe dintre aceste persoane au declarat echipelor de urgenţă că au fugit de conflictul civil din Sudan, însă altele au spus că sunt din Etiopia, Somalia, Guineea, Mali, Camerun şi Burkina Faso.

Şefa guvernului de la Roma, Giorgia Meloni, a declarat miercuri că Consiliul European care va avea loc în aceste zile ar trebui să aibă ca temă centrală migraţia şi a relansat necesitatea unei reforme radicale a normelor Tratatului de la Dublin, pentru că „acestea nu sunt doar depăşite, ci şi riscante, deoarece contribuie la tragediile la care asistăm în Mediterana”.

Meloni a adăugat că „migraţia este o provocare europeană şi, prin urmare, necesită răspunsuri europene” şi a reiterat propunerea sa privind un plan de ajutor pentru ţările africane. Ea a repetat că „Italia nu poate deveni tabăra de refugiaţi a Europei”.

Până în prezent, în acest an, 61.268 de migranţi au ajuns pe coastele italiene, potrivit datelor Ministerului de Interne, mai mult decât dublu faţă de cei 27.346 care au sosit în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. UE și NATO ar trebui să ocupe toată Africa de Nord și să facă ordine acolo. UE nu poate fi azil planetar.

  2. Mercenarii Rusiei mai sunt prin Libia?Mateo Salvini,ministrul transporturilor din Italia,stie mai bine!