G4Media.ro

Reţeaua pentru Natură Urbană cere PSD şi PNL să respingă amendamentele la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Reţeaua pentru Natură Urbană cere PSD şi PNL să respingă amendamentele la Legea spaţiilor verzi, prin care se dă posibilitatea de a construi pe spaţii verzi private şi retrocedate

Reţeaua pentru Natură Urbană solicită membrilor PNL şi PSD din Camera Deputaţilor să respingă amendamentele pe care le-au iniţiat la Legea spaţiilor verzi şi care ar urma să fie votate miercuri în plen. Coaliţia alcătuită din 16 organizaţii civice precizează că prin aceste amendamente „votate fără dezbatere reală, pe ultima sută de metri”, înainte de închiderea sesiunii parlamentare, se dă posibilitatea de a construi pe spaţii verzi private şi retrocedate.

„Acest lucru va încuraja haosul imobiliar şi dereglementarea urbanismului în România, va duce la fragmentarea parcurilor existente şi va reduce spaţiul verde din oraşe. Considerăm că adoptarea acestor amendamente ar fi un atac direct la sănătatea a 12.520.000 locuitori care trăiesc în oraşe, adică aproximativ 60% din populaţia ţării”, scrie Reţeaua pentru Natură Urbană pe Facebook.

Conform aceleiaşi surse, coaliţia şi-a asumat ca obiectiv de guvernare creşterea spaţiului verde din interiorul oraşelor şi municipiilor, prin refacerea sau construirea de parcuri. În acest sens, este indicat obiectivul 10, de la pagina 9 din programul de guvernare.

„Cerem coaliţiei de guvernare să respecte acest obiectiv”, menţionează reprezentanţii ONG-urilor.

Din Reţeaua pentru Natură Urbană fac parte Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, Asociaţia Funky Citizens, Asociaţia „Societatea Organizată Sustenabil” – Cluj-Napoca, dar şi alte ONG-uri din Satu Mare, Braşov, Piatra Neamţ, Bistriţa, Iaşi, Timişoara, Oradea sau Arad. În viziunea Reţelei pentru Natură Urbană, natura trebuie să devină o componentă majoră a infrastructurii urbane, cu rol esenţial în optimizarea calităţii vieţii.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, marţi seara, la Prima News, că amendamentele PSD adoptate în Comisia de mediu din Camera Deputaţilor la legea spațiilor verzi spun de fapt că nu trebuie să mai existe spaţii verzi private și obligă municipalitatea să dea bani pentru expropierea terenurilor private care au spaţii verzi sau, dacă nu fac acest lucru, să dea autorizaţii de construcţie pe acele terenuri. Nicușor Dan a dat ca exemple zone din Tineretului, Herăstrău, Parcul Circului.

Citește și Nicușor Dan: Amendamentele la Legea spațiilor verzi spun că nu trebuie să mai existe astfel de spații private în România / Vorbim de 4 sau 5 miliarde de euro pentru expropriere în București, bani pe care nu îi vom avea niciodată

Citește și Drulă acuză PSD că „măcelărește” pe repede înainte legea spațiilor verzi, „la presiunile infernale ale rechinilor imobiliari” / PSD a redus de la 30% la 10% cota de spații verzi pentru noile construcții rezidențiale / Ce alte modificări au fost făcute / Votul final e programat miercuri

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nea Marcel văd ca sta ascuns ca șoricelul, probabil e ocupat cu tăierea prețurilor la covrigii din coada cățeilor . Nu trebe cerut ca ăștia nu au bun simț , trebe mers peste ei acolo vreo 100 mii de oameni să vezi atunci ce ascultă . Altfel pt gunoaiele astea analfabete nu contează decât profitul , viitorul nepoților lor nu-i interesează .

  2. Spatii verzi. Cine are nevoie de spatii verzi? Si asa toti vrem sa lucram de acasa sa mancam alimente comandate si livrate in plastic si se ne uitam toata ziua la Netflix si filmele lor progresiste…In plus spatiile vezi nu produc nimic si toti analistii spun ca noi romanii nu suntem productivi. Blocuri si mall-uri, nene…cat cuprinde…