G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: 21 de avioane rusești interceptate în apropierea spațiului…

Luftwaffe, Twitter

Ministerul britanic al Apărării: 21 de avioane rusești interceptate în apropierea spațiului aerian al NATO / ”Trei săptămâni deosebit de aglomerate”

Avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene ale Regatului Unit (RAF) au interceptat 21 de avioane rusești în apropierea spațiului aerian al NATO în ultimele 21 de zile, a informat Ministerul britanic al Apărării citat de publicația spaniolă Infobae.

Într-o declarație, ministerul detaliază că avioanele de luptă Typhoon ale RAF, care furnizează alerte de reacție rapidă în cadrul misiunii NATO de supraveghere a spațiului aerian baltic din Estonia „au fost desfășurate pentru a răspunde aeronavelor rusești de 21 de ori”.

Avioanele de luptă britanice operează la baza Amari (Estonia) din martie, ca parte a contribuției acestei țări la Alianța Nord-Atlantică. Misiunile în spațiul aerian baltic sunt efectuate în prezent de RAF din Estonia, împreună cu forțele aeriene portugheze și române, staționate în Lituania.

Ultimele trei săptămâni au fost „deosebit de aglomerate, cu interceptarea de către RAF a 21 de avioane rusești în 21 de zile”, relevă nota Ministerului Apărării, care amintește că avioanele britanice monitorizează aeronavele rusești atunci când nu comunică cu agențiile de trafic aerian. „Aceste interceptări sunt o reamintire clară a valorii apărării colective și a descurajării asigurate de NATO”, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Ministrul a subliniat că Forțele Aeriene britanice au operat împreună cu aliații „în ultimele trei săptămâni pentru a se asigura că atât statele membre, cât și națiunile aliate sunt protejate”. „Puteți fi siguri de angajamentul nostru continuu de a consolida securitatea europeană alături de cei care împărtășesc valorile noastre”, a adăugat Wallace. Misiunea NATO a fost înființată în 2014 la baza Amari (Estonia) și la baza Siauliai (Lituania), după anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Oare nu este mai bine să fie lăsate în spațiul NATO și pulverizate?

  2. ii intelegem noi gresit, e doar rusofobie