G4Media.ro

Prigojin susține că trupele sale controlează orașul Rostov pe Don și că…

sursa foto: Captură video

Prigojin susține că trupele sale controlează orașul Rostov pe Don și că vor merge la Moscova dacă nu îi „obțin” pe șefii ruși ai Apărării / Șeful Wagner ar fi discutat cu adjuncții acestora

Update Ora 8.28: Liderul grupării paramilitare Wagner a afirmat că se afla sâmbătă dimineaţa în cartierul general al armatei ruse din oraşul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, şi că a preluat controlul asupra unor situri militare, inclusiv asupra unui aerodrom, transmite AFP, preluată de Agerpres.

”Suntem în cartierul general, este 07:30 dimineaţa” (04:30 GMT), a declarat Evgheni Prigojin într-o înregistrare video postată pe Telegram. ”Siturile militare din Rostov sunt sub control, inclusiv aerodromul”, a adăugat el, în timp ce bărbaţi în uniformă mergeau în spatele său.

Prigojin a mai cerut în înregistrarea video ca ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful statului major Valeri Gherasimov să vină la el, în oraşul Rostov-pe-Don.

Într-o altă înregistrare video, postată de canalul de Telegram pro-Wagner ‘Razgruzka Wagnera’, el poate fi văzut stând între doi generali de rang înalt, dintre care unul este lt. gen. Vladimir Alekseev, care anterior a apărut şi el o înregistrare video în care îi cerea lui Prigojin să-şi reconsidere tentativa declarată de a-i înlătura pe liderii armatei.

„Am ajuns aici, vrem să-i vedem pe şeful statului major şi pe Şoigu. Dacă nu vin, vom bloca oraşul Rostov-pe-Don şi vom pleca spre Moscova”, a afirmat Evgheni Prigojin.

Știrea inițială: Grupul Wagner a distribuit pe internet o înregistrare video potrivit căreia Evgheni Prigojin s-ar afla în interiorul cartierului general militar din sudul Rusiei, la Rostov pe Don. În videoclip, Prigojin afirmă că trupele sale vor bloca orașul și se vor îndrepta spre Moscova dacă șefii ruși ai apărării, Serghei Șoigu și Valeri Gerasimov, nu vor veni să se întâlnească cu ei, transmite BBC.

Prigojin susține că s-a întâlnit, la Rostov pe Don, cu ministrul adjunct al apărării, Iunus-Bek Evkurov, și cu adjunctul șefului Statului Major General, Vladimir Alekseev. Acest lucru reiese dintr-o înregistrare video distribuită în dimineața zilei de 24 iunie de către canalul de Telegram Wagner Unloading.

Prigojin afirmă că până când grupul Wagner „nu îi va obține” pe șeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, și pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, mercenarii vor „bloca orașul Rostov” și „vor merge la Moscova”.

Se presupune că videoclipul a fost filmat la sediul central al Districtului Militar Sud.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează