G4Media.ro

Piața în care se crede că a fost ucis Iulius Caesar se…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Sotamies

Piața în care se crede că a fost ucis Iulius Caesar se deschide pentru public la Roma

Pasionații de istorie vor putea să se plimbe începând de marți aproape de locul unde legenda spune că Iulius Caesar și-a găsit sfârșitul sângeros, după ce autoritățile de la Roma au deschis o nouă alee pietonală pe locul antic, relatează CNN.

Relatările, înfrumusețate de William Shakespeare, povestesc cum conducătorul roman a fost înjunghiat mortal de un grup de senatori nemulțumiți în ziua de 15 martie, în anul 44 î.Hr.

Potrivit tradiției, el a murit în piața centrală Largo Argentina din capitala italiană – unde se află rămășițele a patru temple.

În prezent, toate acestea se află sub nivelul străzii și până de curând puteau fi văzute doar din spatele unor bariere, în apropierea unei intersecții rutiere aglomerate.

Începând de marți, vizitatorii vor putea să se deplaseze prin sit la nivelul solului pe pasarelă și să vadă structurile de aproape.

Casa de modă italiană Bulgari a finanțat lucrările la un sit care a fost descoperit și excavat pentru prima dată în timpul unor lucrări de construcție la Roma în anii 1920.

Zona – aproape de locul în care se presupune că Caesar ar fi exclamat „Et tu, Brute?” când l-a văzut pe prietenul său Brutus printre ucigașii săi – găzduiește în prezent și un sanctuar pentru pisicile străzii.

Nerezidenții vor plăti 5 euro pentru a-l vizita.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. largo di torre argentina