G4Media.ro

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut Chinei să folosească legăturile cu Moscova…

Sursa foto: European Council

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut Chinei să folosească legăturile cu Moscova pentru a pune capăt războiului din Ucraina: „Acum este important să evităm un conflict înghețat”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că a cerut Beijingului să își folosească influența asupra Rusiei pentru a opri invazia Moscovei în Ucraina, relatează CNN.

„Acum este important să evităm un conflict înghețat”, a declarat Scholz în timpul unei conferințe de presă comune cu premierul chinez Li Qiang, marți, la Berlin.

„Este important ca China să continue să nu furnizeze arme agresorului”, a spus Scholz, adăugând că este importantă interzicerea armelor nucleare.

La începutul acestui an, oficialii occidentali au semnalat îngrijorarea că Beijingul ar putea lua în considerare consolidarea armatei ruse cu ajutor letal, o acuzație respinsă de oficialii chinezi.

Scholz și Li vor continua consultările guvernamentale bilaterale marți după-amiază cu ministrul german al economiei, Robert Habeck, și cu Zheng Shanjie, președintele Comisiei naționale pentru dezvoltare și reformă din China, în cadrul forumului economic.

În 2022, China a fost pentru a șaptea oară cel mai important partener comercial al Germaniei, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Numai ca oficalii chinezi îi raspund cu gura plina de taiț..,țiței rusesc!