G4Media.ro

Ministrul Muncii, despre legea pensiilor speciale: ”Mai avem câteva lucruri de armonizat.…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Muncii, despre legea pensiilor speciale: ”Mai avem câteva lucruri de armonizat. Ultima variantă e cu impozit 15% pentru ce depăşeşte salariul mediu net”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că mai sunt câteva lucruri de armonizat în privinţa legii pensiilor speciale şi a precizat că marţi va fi o ultimă discuţie cu Comisia Europeană pe acest subiect, transmite News.ro. Budăi a mai declarat că în privinţa acestui act normativ Comisia Europeană recunoaşte că s-au făcut lucruri bune.

Marius Budăi a fost întrebat luni, la Prima News, dacă până la 1 iulie va fi adoptată în Parlament legea pensiilor speciale.“Cu siguranţă trebuie să reuşim. Mai avem câteva lucruri de armonizat. Tot weekendul am ţinut legătura cu Comisia Europeană. Mâine vom mai avea o ultimă discuţie, după care ştim exact ce avem de făcut. Important este că ceea ce s-a lucrat acum la Camera Deputaţilor, cu ceea ce s-a lucrat la Senat şi cu corpul legii trimise de Guvern, toate împreună duc spre o reformă în care Comisia recunoaşte că s-au făcut lucruri bune, mai sunt trei mici ajustări care trebuie realizate. Mâine vor fi gata şi acele trei ajustări. Vorbim de impozitare pe un prag mai mic. Până acum s-a propus un impozit de 30% ce depăşeşte salariul mediu brut pe economie cunoscut şi utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Ultima variantă este cu 15%, dar cu un prag mai coborât şi anume la salariul mediu net, nu brut”, a explicat ministrul Muncii.

El a precizat şi care sunt alte lucruri care trebuie armonizate.

“Mai este un aspect legat de anumite salarii care se dădeau funcţionarilor publici şi parlamentari la data pensionării – dispar şi acelea. Şi încă o intrare etapizată în vigoare asupra a ceea ce înseamnă perioada de activitate, raportarea la o anumită perioadă de activitate s-au solicitat încă câte o lună în plus la fiecare şase luni din primii cinci ani. Sunt lucruri minore care arată că ceea ce s-a întâmplat până acum sunt aspecte pozitive şi considerate pozitive de Comisie”, a completat Marius Budăi.

El a fost întrebat dacă au fost făcute simulări pe acest impozit de 15% şi cu cât ar scădea venitul unui fost magistrat.

“S-au făcut simulări, dar nu vor scădea veniturile pentru magistraţii, de exemplu, care depăşesc venitul avut în activitate, va scădea prin acea recalculare şi prin această impozitare. Sunt lucruri diferite. S-au făcut anumite estimări, sunt făcute estimări de către Banca Mondiala pe total buget, pe tot ceea ce înseamnă impact şi sunt trimise la Comisia Europeană însă valori clare vom avea în momentul în care legea va fi aprobată, publicată în Monitorul Oficial şi efectiv vom trece la recalculare”, a mai afirmat Marius Budăi.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Este clar:toti garcea iesiti la pensie la 50 de ani cu studii medii si pensii de 4500 lei nu o sa plateasca nici macar un leu impozit.
    Toti militarii care au dormit 25 de ani in post o sa aibe aceeasi pensie de 4000lei net fara sa plateasca un leu de la 50 de ani
    Fraierii sa munceasca in privat pe 2000lei net la patroni

  2. Mizerii!
    Din salariu statul oprește 45 % , iar venitul necuvenit este impozitT cu 15 %..

  3. De cand ne ameteste cu alba-neagra!Acum a umplut-o de sange! Cred ca p-aia de la Comisie îi bufneste rasul cand îl vad p-asta.

    • Si apoi o sa zica ca.noi vemit cu solutii la.pensiile speciale, dar nu ne lasa Comisia Europeana.

  4. Nici dacă ar fi impozitul de 99% n-ar fi corect. Pensiile nesimțite și chiar asta, o nesimțire strigătoare la cer și o bătaie de joc la adresa românilor. Nu le ajunge pensia contributivă, oricum mai mare de 2-3 ori decât cea medie obișnuită. Și pensionarea la 65 de ani ca toată lumea, că doar nu dau cu târnacopul, stau cu fundul pe scaun și-i apără pe infractori răsfoind dosarele până la prescripție.

  5. Niște nesimțiți
    Pensii uriașe la care nu au contribuit
    Ieșit la 50 de ani iar proștii la 65 și mai trăiesc 10 ani cu pensii mizere
    Pensiile speciale , de serviciu sau ocupaționale nu trebuie să depășească 8000 maxim 10000
    Budăi cu fața lui tâmpă este un incompetent , impozitare cu 15% este o glumă proastă
    Să-l vedem pe tov Ciolaacu cât de corect este sau doar un mare mincinos

  6. Normalul este impozitat cu 100% pentru venitul cuvenit, la un salariu de 2000 lei statul ia 2000 lei taxe si specialul cu 15% din venitul necuvenit! Exact ce ne așteptam de la reprezentanții lui Putin in România: PSD-PNL-UDMR-AUR!

  7. Abureli!
    Cu aceste măsuri, pe termen scurt și mediu nu se va întâmpla nimic, iar Budăi minte pentru că orice recalculare se face nu va conduce la micșorarea pensiei în plată deoarece e neconstituțional.
    Cheia rezolvării acestui tip de probleme era Codul Fiscal, dar nu de vrea!