G4Media.ro

Ilan Şor şi Marina Tauber, amenințări după ce partidul lor a fost…

Sursa Foto: Facebook/ Ilan Sor

Ilan Şor şi Marina Tauber, amenințări după ce partidul lor a fost scos în afara legii: Vom participa la toate alegerile. Iar ţie, Maia Sandu, îţi recomand să îţi faci bagajele!

Oligarhul Ilan Şor, fugit în Israel, şi mâna sa dreaptă de la Chişinău, deputata Marina Tauber, acuză că decizia Curţii Constituţionale de a le scoate partidul în afara legii este un act de corupţie, executat la comanda şefei statului, Maia Sandu, pe care o sfătuiesc „să îşi facă bagajele”. Ilan Şor anunţă totodată că vor continua „proiectele sociale” şi formaţiunea va participa la toate alegerile, în ciuda interdicţiei. Avocatul formaţiunii „SOR” a transmis că va contesta decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

„Astăzi, Maia Sandu a scuipat în sute de mii de moldoveni care susţin Partidul „ŞOR”. Astăzi, Maia Sandu a scuipat repetat în feţele oamenilor. Vreau să anunţ cu fermitate că, indiferent de interdicţiile impuse de PAS (partidul de guvernământ – n.r.) şi Maia Sandu, toate proiectele noastre sociale vor continua şi vom participa la toate alegerile. Iar ţie, Maia Sandu, îţi recomand să îţi faci bagajele!”, a scris liderul formaţiunii, llan Şor, pe Facebook.

Condamnat în cazul „furtului miliardului” din Republica Moldova, Ilan Şor se află în Israel şi este urmărit internaţional.

Vicepreşedinta formaţiunii „ŞOR”, deputata Marina Tauber, a condamnat, la rândul său, decizia Curţii Constituţionale prin care formaţiunea a fost scoasă în afara legii. Ea a spus, în mod similiar, că este un „act de corupţie, comis la indicaţia preşedintei Maia Sandu”.

Totodată, aceasta a spus că echipa juridică a partidului va contesta decizia în instanţele europene.

Avocatul formaţiunii ŞOR, Aureliu Colenco, a spus că va ataca la CEDO decizia Curţii, relatează TV8.md. „Hotărârea Curţii este un abuzivă. Aceasta o să fie prima decizie a Curţii care va fi anulată de către CEDO. Mai mult, o să solicităm tragerea la răspundere penală a judecătorilor care au adoptat această decizie. Noi considerăm că este o hotărâre criminală”, a spus Colenco.

Partidul Şor a fost scos, luni, în afara legii. Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea după ce a fost sesizată în acest sens de Guvern.

Preşedinta Maia Sandu a salutat decizia Curţii Constituţionale de a declara Partidul „ŞOR” neconstituţional. Şefa statului a dat asigurări că instituţiile ţării vor respecta şi vor implementa efectiv hotărârea Înaltei Curţi.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac intern, intră în vigoare la data pronunţării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Si ce sa faca CEDO ? Daca eventual ar hotari ca s-ar fi incalcat vreunul dim drepturile omului ( nu ale partidelor ) ce ar putea dispune ? Doar nu le-au fost luat dreptul de a candida, numai partidul a fost scos in afara legii. Deci hotararea CCM este definitiva si irevocabila. Iar Israelul ar fdevui sa ia masuri de confiscare a averii Shor, si poate si extřdarea

    • Le-a fost încălcat dreptul la asociere.
      Pe motiv că „ar fi săvârșit” niște fapte penale.
      Dar nu au fost prezentate dovezi, că dacă aveau dovezi făceau dosare penale.
      E un precedent periculos.
      Practic toată opoziția poate fi scoasă în afara legii cu acea compunere. Doar schimbi numele partidului și gata.
      Curtea Constituțională cine a numit-o? De curiozitate întreb.
      Ce se întâmplă în RM mă interesează la fel de mult ca invadarea Ucrainei

  2. shoricu fugar ameninta …hai in moldova fraiere…😂😂😂😂😂😂😂